Прогнози за Форекс Пазара за 16-20 Декември 2019

Забележка 1: Как се търгуват моите прогнози?
Забележка 2: От изключително значение е да търгувате с брокер, който предлага истинска графика тип ‘New York Close Charts‘, (истинска 5-дневна графика, която съвпада с New Zealand Open и New York Close). Можете да свалите демо или да се регистрирате, за да тествате от ТУК 
Забележка 3: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация. Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.
Забележка 4: Всички графики са на ДНЕВНА времева рамка, освен, ако изрично не съм посочил, че е друго.
Забележка 5: Прочетете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за Инвестиционния Портфейл в Акции, през Револют, който предлагаме на нашите клиенти.
Забележка 6: Ако искате да получавате моите ежедневни прогнози и анализи за Форекс Търговия (а не само седмичният обзор, публикуван тук), регистрирайте се през тази връзка. В секцията за абонати публикувам ежедневни, конкретни сделки с нива, стопове и таргети.

Това е последната форекс прогноза от мен за тази година. Смятам 20 декември да е последния ми работен ден за годината и после да излезем в заслужена, двуседмична почивка.

Препоръчвам Ви и на Вас това да е последната форекс работна седмица. Имаме нужда да оставим главите си малко да подишат въздух и трябва да го направим. Затова и реших днес вместо да правим преглед на потенциални инструменти за форекс търговия, да публикувам конкретни три сделки като за край на годината. Съответно отбелязвам от сега, че ако се активират и стопа им не бъде ударен, а започнат изпълнение в наша полза – в петък ще затворя всичко, независимо дали са достигнали таргет или не.

Сделкита са с конкретни параметри, а примерният обем е 1 микро лот или с други думи 0.01 лот. Това е умишлено, за да може всеки от Вас, в съответствие с търговският си план и риск мениджмънт да изчисли обема си на търговия.

EURUSD – Продажба

В петък EURUSD направи прекрасен Пин бар с размер близо една фигура, влизайки в зоната на съпротива и оттласквайки се от нея. За мен това е основание да влеза в сделка, защото отговаря на изискванията в моя търговски план:

  1. Тренд – на този етап тренда продължава да е Мечи. Тоест първото изискване за Тренд е изпълнено!
  2. Ниво – цената достигна ниво на Съпротива и бързо се оттласна от него. Второто изискване за Ниво е изпълнено!
  3. Сигнал – сигналът ми съответно е Пин бар, с опашка повече от три пъти по-голяма от тялото на бара. Трето изискване Сигнал – изпълнено!
Параметри на сделката:
  • Sell Limit: 1.1148
  • SL: 1.1204 (56 пипа)
  • TP: 1.1005 (143 пипа)
  1. Риск : Възнаграждение = 1:2.55. Тоест четвъртото ми изискване от моя търговски план да влизам в сделки с минимум R:R = 1:2 е изпълнено

И така, четирите основни точки в моят план са изпълнени и аз поставям при отварянето на пазара моите чакащи ордери.

EURUSD
EURUSD

NZDUSD – Продажба

Почти напълно идентични условия като при EURUSD. Имаме ниво на съпротива, имаме Пин бар, с опашка минимум 3 пъти тялото на бара, имаме Мечи тренд. Краткосрочният тренд, обаче, е Бичи и затова сделката не е толкова голяма. Съотношението е точно 1:2 Риск Възнаграждение и всеки трябва да прецени дали това отговаря на неговия начин на търговия. За мен всяка сделка със съотношение на риска спрямо възнаграждението минимум 1 към 2 е потенциално добра сделка. Няма да изброявам отново изискванията по моят търговски план, те са същите и са изпълнени.

Параметри на сделката:
  • Sell Limit: 0.6605
  • SL: 0.6645 (40 пипа)
  • TP: 0.6525 (80 пипа)
  • Риск : Възнаграждение = 1:2
NZDUSD
NZDUSD

USDCHF – Покупка

Поради това, че този инструмент до голяма степен е в корелация с EURUSD, тази сделка в известен смисъл удвоява риска. Затова не я препоръчвам на хората, които търгуват с по-малки акаунти. Разбира се, всеки инструмент като цяло си е независим инструмент и ако не желаете да отворите и двете сделки, можете да прецените коя от двете си стурва повече.

Параметри на сделката:
  • BUY Limit: 0.9830
  • SL: 0.9793 (37 пипа)
  • TP: 0.9989 (159 пипа)
  • Риск : Възнаграждение = 1:4.3
USDCHF
USDCHF

Напомняне: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Желая Ви успешни сделки!

Пожелавам Ви весели коледни празници! Прекарайте ги с любимите хора, починете си добре и се забавлявайте. Ще се видим отново с нови сили за втората седмица на януари 2020 г.

Коментари (3)

Здравейте, при мен вече са активни и трите сделки, като стопа на швейцареца оцеля тази нощ. Новозеландеца е доволно на плюс вече, еврото се очертава добре и то.
Благодаря за целогодишните анализи, желая на всички весели празници!!!

Добрее, две от три вече са активни при мен 🙂 Благодаря за всички съвети през тази година, дано не спрете да публикувате и догодина.

Весела коледа и от мен!!!

Г-н Тосков, благодаря Ви много за прекрасните и системни анализи. Научих много през тази година, от както чета вашият блог, в интерес на истината, почти спрях да чета други анализи. За пръв път мога да се похваля с поредни печеливши месеци и то благодарение изцяло на вас!!!

Днешния пост е уникално поднесен, адмирации!!!

Пожелавам Ви Весела Коледа и щастлива нова година!!!

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.