Вчера беше поредният труден ден за американските пазари и трите водещи индекса паднаха с по около 3%. Една от причините бе, че Центърът за контрол на заболяванията в САЩ предупреди, че е въпрос на кога, а не дали, Коронавируса ще пристигне в САЩ. В крайна сметка спадът на доходността през нощта най-накрая доведе до падането на щатския долар спрямо развитите му конкуренти.

USD/CAD: Мечките гледат през Коронавируса и правят кери трейд

Движението надолу за долара бе подпомогнато и от увеличаващите се очаквания, че намалението на процента от Фед ще пристигне по-скоро, отколкото по-късно. Трейдърите считат, че Фед може да намали лихвата, за да компенсира отрицателното въздействие от пандемията на Коронавируса.

Комбинацията от различните фактори като потиснатото търсене на USD и динамиката в цените на петрола не успя да даде никакъв тласък на USD/CAD да тества двуседмичните върхове. Но от друга страна, може да е трудно за канадския долар да увеличи печалбите си, тъй като петролът се насочи обратно към най-ниските си нива.

Ако се вземе предвид подразбиращата се волатилност в DXY, канадският долар всъщност предлага по-висока предполагаема доходност при тримесечната прогноза от 0.40. А това е най-високата за валутите от Г-10. Ето защо възможностите за кери трейд се засилват и лунито явно прецаква озито засега. Късите позиции по AUD/CAD през 2020 се развиват добре и отчитат неотдавнашната порция положителни данни.

Липсата на статистика днес от Канада, обаче, ще продължи да оставя USD/CAD в ръцете на апетита за риск и на влиянието на суровия петрол.

Технически анализ на USD/CAD

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

Поглеждайки техническата картина, интрадей сигналите по USD/CAD остават леко в посока нагоре за рететстване на съпротивата 1.3327/9. Ясен пробив над нея би трябвало да потвърди завършването на модела на консолидация от 1.3664. В този случай по-нататъшен ръст за повторното тестване на 1.3664 би следвало да се види.

В посока надолу, пробив под 1.3202 ще удължи корекцията от 1.3329 с още един спад. Но мечките може би ще бъдат задържани от подкрепата 1.3104, което да доведе до отскок.

В по-голямата картина ценовите действия от 1.3664 (върха за 2018 г.) се разглеждат като корекция, която вероятно е приключила. Възходът от 1.2061 (дъното от 2017 г.) може да е готов за възобновяване. Убедително движение над 61.8% Фибо корекция на спада от 1.4689 (върха за 2016 г.) до 1.2061 при 1.3690 ще проправи пътя за ретестване на 1.4689. Въпреки това, пробив под 1.3104 (бивша съпротива, обърната в подкрепа) ще удължи корекцията с още един спад към 1.2951 преди завършването.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.