Предстоящата седмица: статистическите данни, геополитиката и паричната политика поставят фокуса върху USD, GBP и кивито

Тази седмица търговците ще следят всякакви статистически новини, потвърждаващи глобалното икономическо въздействие на Коронавируса. Освен статистиката, председателят на Фед Джером Пауъл ще свидетелства пред Конгреса във вторник и сряда. Данните за инфлацията в САЩ ще бъдат публикувани в четвъртък. Седмицата в САЩ ще завърши с доклади за продажбите на дребно и настроенията на потребителите.

От Европа тази седмица ще видим данните за БВП на Германия, Еврозоната и Великобритания, заедно с промишленото производство от Еврозоната и Обединеното кралство. А Канада ще публикува днес данните от жилищния пазар.

Що се касае до държавите от Пасифика – Япония ще почива във вторник. Основната статистика от Австралия пък ще включват данните за бизнес доверието във вторник и доверието на потребителите, което ще излезе в сряда. Но определено решението за паричната политика на RBNZ в сряда ще бъде основното събитие за кивито.

На фронта на паричната политика президентът на ЕЦБ Лагард ще говори през седмицата, заедно с колегата й Карни от BoE. Също така управителят на BoC, Полоз и Лоу от РБА ще изнесат речи в петък.

Търговските войни:

Китай обяви намаление на тарифите, което беше положително за пазарите миналата седмица. Как ще реагира САЩ и то когато Китай се бори с разпространението на Коронавируса ще бъде от значение през тази седмица.

Китай е малко вероятно да успее да засили вноса на селскостопански стоки или може да се увеличи търсенето, за да компенсира намалението на вътрешното производство. Числата ще представляват интерес през следващите седмици…

Brexit:

Всичко касае търговията сега и всяко агресивно бърборене от страна на страните-членки на ЕС просто ще увеличи натиска върху паунда. Малцина очакват ЕС да се заеме с исканията на Борис Джонсън, без да има натиск от страна на съратника му Тръмп.

Иран и Близкия изток:

В Близкия изток напоследък беше сравнително тихо. Ще търси ли Тръмп да създаде натиск върху Иран, за да се върне на масата за преговори?

Корпоративните печалби:

Предстои още една натоварена седмица за корпоративните приходи. Освен големи имена от САЩ, ще има и някои забележителни отчети от Европа и Великобритания. От Германия: Daimler (Вт) и Commerzbank (Thurs) са големите издания. А от Обединеното кралство: Tullow Oil Plc (Thurs), Manchester United (Fri) и Royal Bank of Scotland Group PLC (Fri) също планират да публикуват резултатите от печалбите си.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.