Действия трябват, а не думи!!

Позволих си да перифразирам една толкова важна за българите фраза. В тези трудни времена трябва да спазваме всички извънредни мерки на правителството. А седейки вкъщи отвсякъде ни залива информация как ситуацията се влошава все повече и тепърва ще видим пика на кризата. Положението е извънредно, не само в България, но и в целия свят, глобалната икономика и финансовите пазари.

Това са фактите. Реалност, с която света и хората се сблъскаха като с товарен влак, защото дойде под маската на здравна пандемия. Само, че според мен място за паника наистина няма. Във всяко отношение!

Както споменах наскоро в друг моя пост – Стига паника! Светът е приживял много по-мащабни и лоши кризи и войни назад във времето. И животът продължава! Когато най-важното сега е да помислим за себе си, да действаме отговорно и да спазваме извънредните мерки, за да защитим здравето на семейството и близките си, аз бих добавила и ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАКВИ СА НАШИТЕ ДЪЛГОСРОЧНИ ЦЕЛИ. Струва си да направите всичко възможно, за да се подготвите нещата да се подобрят, преди да се влошат. Както на социално, така и на икономическо ниво.

Що се отнася до спекулирането на финансовите пазари, запазването на капитала е приоритет! В момента волатилността е на изключително високи нива, което поражда голяма несигурност и носи огромен риск със себе си. Ето защо насърчаваме читателите и трейдърите винаги да търсят индикации от по-широкия пазар. Някои краткосрочни признаци, които могат да сигнализират за връщане отново към по-рискова среда (или поне стабилизация на риск апетита), включват следното:

  • Възстановяване и достигане отново до $ 2700 на S&P 500;
  • AUD/JPY, двойката съчетаваща рисков актив и безопасно убежище, да пробие над 69.00;
  • Движение над 1.00% в доходността на 10-годишните съкровищни бонове;
  • Цените на петрола (WTI) се възстановяват над $ 35.00.

Очевидно тези начални нива ще се развият, ако видим още един голям низходящ лег през следващите седмици. Ако пазарите паднат още повече, тогава ще проверим отново и актуализираме тези зони, както и еквивалентните им нива на други пазари.

Докато чакаме, обаче, това не значи, че не трябва да търгуваме. Според мен, най-удачно е да насочим вниманието си сега към борсовата търговия с акции. Някои борси вече забраниха късите сделки, но моят съвет е за покупки.

Логично беше след достигането на исторически върхове и 11 години на подем, да видим дълбока корекция, която може би предвещава нова рецесия. Сега повечето от Вас ще зададат въпроса: Как да установим кога пазарът е ударил дъно, за да започнем да купуваме? За съжаление никой не може да определи със сигурност тайминга на пазара, НО не се отчайвайте. Защото като технически анализатор и търговец от 2005 г., преминах през бичи и мечи цикли на пазара. Също така вярвам, че изграждането на  портфолио от акции при спадовете е добра инвестиционна стратегия в дългосрочен период. А ако нямате нужните познания или опит как да го направите, тогава ние идваме на помощ.

Николай Токсов предлага на Вашето внимание достъп до нашия инвестиционен портфейл. Чрез платен годишен абонамент на символична цена ще можете да получите обосновани решения какви акции да купите, към кои да добавите и кои от тях да продадете, когато е нужно. Имайте предвид, че компаниите, включени в нашия портфейл са доказани американски компании, изградени на стабилна основа и те ще процъфтяват през следващите десетилетия. С отлични продукти и услуги. Адресирани към огромни пазари. Управлявани от талантливи, способни, внимателни, доказани лидери.

Ще получавате и ежедневни анализи и консултации в допълнение!

Ако Ви харесва това, което предлагаме, можете да се присъедините към нас, докато навигираме по тези финансови пазари. Дори по време на финансова криза трябва да мислим напред и да инвестираме в бъдещето си нали?

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на инструменти на финансовите пазари. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.