Днешната среща на ОПЕК+ и данните за молбите за безработица в САЩ ще са фокусът на финансовите пазари. В допълнение имаме и данните от пазара на труда в Канада и PPI от САЩ. Австралийският долар беше най-добре представилата се валута в сряда, докато еврото изоставаше от нарастващите разногласия в ЕС по отношение на Corona облигациите.

Запасите на суровия петрол в САЩ с най-голямото увеличение от 2017 г. насам

Ако някой се нуждае от урок, на който пазарите са склонни да видят това, което искат да видят, и пренебрегват това, което не отговаря на разказа, трябва само да погледне данните за петролните запаси. Те нараснаха с изумителните 15.2 млн. барела, докато запасите от бензин нараснаха с 10.5 млн. барела. И двете цифри бяха значително над прогнозните очаквания, подчертавайки шока в търсенето.

Разбира се, данните бяха напълно игнорирани от участниците на пазара, които изцяло се фокусират върху надеждата за постигане на мащабна сделка за намаляване на производството от ОПЕК+ днес.

ОПЕК+: Каква ще е сделката?

Алжирският министър на петрола каза, че съкращенията на ОПЕК+ могат да достигнат 10 млн. барела на ден (mbpd) вчера. А това бе заглавие, което повиши суровия петрол с 10%. В сравнение руски доклад намекна за 14% намаление за всички от нивата на Q1. Това би било 1.6 mbpd и около 4 mbpd от ОПЕК. Добавете допълнителните 2.5 mbpd от Саудитска Арабия от началото на април и това ще са едва 7.5 mbpd.

Срещата ще започне в 16:30 ч. във Виена и няма изглед да приключи бързо. Ако ОПЕК+ постигне сделка да произвежда с 15+ млн. барела на ден по-малко, това трябва да е достатъчно, за да може петролът да задържи последните печалби. WTI може да пробие над $ 25.80, за да тества отново зоната при 29.15 долара. Дори и в този случай, физически пазарът все още ще бъде свръх предлаган, така че това няма да означава началото на здравословен бичи тренд за петрола.

Намаление от 10 млн. барела или по-малко вероятно ще доведе до бързо прибиране на печалбите на пазара, което ще натисне цените надолу. Поглеждайки WTI, първоначалната подкрепа може да дойде от $ 23.50, преди фокусът да се обърне към $ 21.90.

Ако ОПЕК+ изобщо не успеят да постигнат споразумение, това би трябвало да доведе до емоционална разпродажба към последните дъна близо до 19.30 долара.

Имайте предвид, че самата среща на ОПЕК може да бъде само началото. Също така Саудитска Арабия ще бъде домакин на конференцията на Г-20 в петък. Рискът е, че съкращенията на ОПЕК биха могли да имат условен елемент, който да е насочен към Г-20.

Лунито също застава в центъра на прожекторите

С оглед на предстоящите събития, трейдърите могат да следят отблизо CAD, MXN, RUB и NOK днес, преди срещата на ОПЕК+. Значителни печалби бяха постигнати от групата на петро-валутите тази седмица и са възможни допълнителни увеличения, ако приемливо споразумение бъде постигнато. Макар че, ако това не се случи днес, излага всички тези валути на агресивни и много големи разпродажби.

Това ще бъде решаваща среща за пазара на петрол, канадския долар и вероятно риск апетита. В много отношения би могла да измести влиянието на доклада за заетостта от Канада. Разбира се, подобно на пазара на труда в САЩ, прогнозите са канадската заетост да е намаляла драстично миналия месец. Ако ОПЕК+ остави производството непроменено и данните за работните места са слаби, можем да видим USD/CAD да се придвижи отново над 1.42. Ако производството бъде намалено, USD/CAD може да потъне под 1.40.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

Чисто технически, интрадей сигналите по USD/CAD остават неутрални засега. Корекцията от 1.4667 може да се разшири по-ниско до 1.3920. Но спадът би трябвало да бъде ограничен при 61.8% корекция от 1.3202 до 1.4667 на 1.3762, за да доведе до отскок. В посока нагоре, ясен пробив над 1.4349 ще обърне изгледите във възходящи за повторно тестване на съпротивата 1.4667/89.

Ако искате да получавате освен анализи и сигнали за търговски сделки, абонирайте се за нашите услуги сега.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.