Нови завишения при COVID-19 заразяванията – нови ценови действия

Натискът от нарастващите случаи на Коронавирус предизвика нежелание за риск в петък и е трудно да се предвиди нещо, което да се промени в близко бъдеще. Паундът изглежда притиснат от плана на премиера Борис Джонсън да удвои публичните инвестиции. Доларовият индекс и еврото изглеждат стабилни засега. EUR/USD бе леко повдигната от подобрението в показателите за доверие в еврозоната и по-добрия от очакваното CPI на Германия. USD/JPY се движи нагоре и изглежда насочена към 108. Озито може да бъде подкрепено от по-силните цени на медта и може да се покачи в близко бъдеще.

Ето и активните и чакащите форекс сделки на Николай за днес.

EUR/USD има потенциал за известна волатилност тази седмица

30 юни представлява края на месеца, края на тримесечието и полугодието. И заедно с това носи обичайните данни за началото на месеца, най-важните от които ще бъдат тези за NFP заетостта в САЩ. Тази седмица те са изместени в четвъртък заради празника за Деня на независимостта на САЩ в петък.

Що се касае до вторник, днес също е натоварен ден в икономическия календар. Данните за френските потребителски разходи за май и предварителните данни за юнската инфлация от Франция, Италия и еврозоната ще излязат. На фокус ще са също финалните данни за БВП за 1-вото тримесечие от Испания. Извън икономическия календар, пазарите ще трябва да продължат да следят COVID-19 и бърборенето на Тръмп относно тарифите.

В допълнение, Великобритания и ЕС са готови да се срещнат отново, за да обсъдят Brexit. Борис Джонсън заяви, че иска да бъде сключена сделка до края на юли, въпреки че някои твърдят, че това няма да се случи до средата на октомври. Джонсън заплаши, че скоро ще се отдалечи от масата, ако няма напредък, което може да се отрази както на еврото, така и на паунда.

Ето защо предвид икономическите данни и макро събитията в Европа и САЩ тази седмица, в допълнение към техническия анализ, EUR/USD може да забележи известна волатилност. Внимавайте за изненади в заглавията и се уверете, че имате подходящо съотношение на риск/възвръщаемост.

Технически анализ на EUR/USD

Еврото се повиши малко вчера, приближавайки се до нивото 1.13, подкрепено от златния кръст между 50- и 200-дневната EMAs. 1.1300, разбира се, е голяма, кръгла, психологически значима цифра, която ще привлече определено количество внимание. Но това, на което е още по-важно да обърнем внимание, е фактът, че ние продължаваме да се опитваме да вървим по-високо, само за да намерим изобилие от натиск за продажби.

Дневна графика на EUR/USD
Дневна графика на EUR/USD

 

В действителност, когато погледнете седмичната графика, последните ралита достигаха нивото на корекция на Фибоначи от 38.2% на дългосрочния низходящ тренд от 1.2555, но не успяха да пробият над тази област.

Интрадей сигналите по EUR/USD остават неутрални към този момент и перспективите ми остават непроменени. В посока надолу, ясен пробив под 1.1168 ще насочи мечките към 38.2% Фибо корекция на ръста от 1.0635 до 1.1422, при 1.1121. Убедително движение под 1.1121 ще затвърди, че целият отскок от 1.0635 е завършил и може да доведе до по-дълбок спад към 61.8% корекция при 1.0936. А в Европейския съюз има достатъчно насрещни ветрове, за да се случи това, ако му се даде достатъчно време.

В посока нагоре ясен пробив над 1.1348 (върха от 23ти юни) вероятно ще възобнови покачването от 1.0635 през 1.1422 към ключова съпротива 1.1495. Естествено, тези неща не се случват бързо, така че избледняващите ралита би трябвало да продължат да действат.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.