Пазарните настроения леко под натиск заради смесените данни от Китай

Доларът продължава да се търгува с по-мек тон, въпреки по-добрите от очакваното данни за молбите за безработни вчера.  Новозеландският долар продължава да е подложен на натиск, тъй като страната удължава блокирането с 12 дни. Изглежда австралийският долар се възползва от продажбите в киви и днес се търгува като най-силната валута. Що се отнася до седмицата обаче, в момента канадският долар (USD/CAD) е най-силният, следван от швейцарския франк. Кивито е най-слабо, заедно с йената, която се понижи след убедителното рали в доходността на съкровищните облигации.

В четвъртък акциите на САЩ се задържаха около последните максимуми. Dow Jones се понижи с 80 пункта (-0.29%) до 27896, S&P 500 спадна с 6 пункта (-0.20%) до 3373, докато Nasdaq 100 се повиши с 20 пункта (+0.19%) до 11178.

Междувременно, все още няма яснота по отношение съдбата на следващия пакет за COVID-19 помощи в САЩ. Преговорите между републиканците и демократите са в застой, оказвайки натиск върху щатския долар.

А текущата слабост на щатския долар е основен катализатор за спада на USD/CAD, особено в момент, когато петролът не успя да развие възходящ импулс над съпротивата при $ 42.50.

Доларът се търгува в тесни рейнджове преди продажбите на дребно

За деня напред, календарът от Канада е ограничени до данните за прозводствените продажби през юни. Не очаквам обаче числата да повлияят на лунито.

Що се касае до зелените пари, продажбите на дребно в САЩ и потребителския настроение на Университета на Мичиган ще са най-важните икономически доклади в края на тази седмица.

От понеделник инвеститорите очакват две неща – напредък в разговорите за стимулирането и актуализация на възстановяването. Така че извън икономическия календар, актуализациите от Капитолийския хълм също ще повлияят на настроенията.

Технически анализ на USD/CAD

Пробивът на USD/CAD под подкрепата 1.3233 предполага възобновяване на спада от 1.4667. Интрадей сигналите ми отново са в посока надолу за тестване на дългосрочно ниво на Фибоначи 1.3056.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

 

Слабостта в RSI и Стохастика поддържа низходящите сигнали, въпреки че индикаторите не са далеч от свръхпродадените нива, което предполага, че отскокът може да е зад ъгъла. В посока нагоре, убедително движение над съпротивата 1.3398 би трябвало да индикира краткосрочно дъно и да обърне изгледите във възходящи за тестване за 1.3715.

И все пак дали някакви потенциални корекции нагоре могат да нарушат петмесечния спад, остава да се разбере, тъй като 20- и 50-дневните ЕMAs вече регистрираха мечешки кръст с 200-дневната ЕMA, предвиждайки разширяването на низходящия модел.

В по-голяма картина възходът от 1.2061 (дъното през 2017 г.) може би да е завършил при 1.4667, след успеха за преодоляването на 1.4689 (върха от 2016 г.). Спадът от 1.4667 може да се разглежда като третия лег на коригиращия модел от 1.4689. Очаква се по-дълбок спад до 61.8% Фибо корекция на ръста от 1.2061 до 1.4667, при 1.3056, и евентуално по-надолу. Това ще остане предпочитаният сценарий от мен, докато важи съпротивата 1.3715. Ясен пробив над нея, обаче, ще върне фокуса обратно къмключовата съпротива 1.4689 .

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

 

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.