Надеждите за стимули раздвижиха пазарите в последния ден на тримесечието

Доларът и йената се търгуваха по-ниско в Азия, след като снощи бяха подложени на натиск с връщането на риск апетита на пазарите. Спот златото отслабна с 12 долара до $ 1 885 за унция, докато спот среброто се понижи до 23.24 долара за унция. Еврото може да тества 1.18, а озито и паунда изглеждат възходящи към 0.72 и 1.30/31. Brent и WTI петрола се възстановиха леко от по-ниските нива, наблюдавани вчера.

Акциите в САЩ се повишиха, след като министърът на финансите Стивън Мнучин „постигна голям напредък в много области“ с председателя на Камарата Нанси Пелоси за нови стимули. И все пак имаше противоречиво съобщение от Мич Макконъл, че двете страни остават „далеч една от друга“. Повишаването на американските индекси всъщност не беше убедително, тъй като затвориха едва около средата на вчерашния рейндж. Фокусът сега отново се върща от политиката към икономическите данни.

Еврозоната ще пусне окончателните производствени PMIs и PPI. Великобритания също ще публикува производствения PMI. Но основни акценти ще бъдат американските данни по-късно, включително личните доходи и разходи с PCE инфлацията, молбите за безработица и производствения PMI на ISM.

Биковете на WTI петрола се борят да наберат инерция над $ 40

Цените на петрола се вдигнаха, след като Американската администрация за енергийна информация съобщи, че запасите от суров нефт са намалели с 2 млн. барела миналата седмица (очаквани 1.6 млн. барела). Американските фючърси на суров нефт WTI (ноември) се възстановиха с 2.4% до 40,22 долара за барел.

Броят на Covid-19 жертвите в световен мащаб, обаче, надхвърли 1 милион, а нарастващият брой нови случаи, които подтикват властите да наложат по-строги ограничения, засилиха опасенията за по-нататъшен спад в глобалното търсене. Връщането на либийския износ също добави негативни сигнали и засилва натиска върху цените на петрола.

Чисто технически, цената на WTI все още е в стагнация, тъй като очакваме някакъв вид катализатор. В петък ще видим NFP доклада от САЩ, така че може би той би могъл да направи нещо, но в момента изглежда, сякаш просто отново танцуваме около нивото от 40 долара. Да, в крайна сметка ще има раздвижване, но в момента просто не виждам как това ще стане скоро. В този случай, мисля, че освен ако нямате възможност да търгувате по-краткосрочни графики, няма да има какво да направите тук.

Дневна графика на WTI петрола
Дневна графика на WTI петрола

 

Успешно затваряне над $ 41 и 200-дневната EMA могат да увеличат шансовете за по-продължително движение нагоре. Следващата ключова съпротива е при $ 43.85. В посока надолу ясен пробив под $ 38.20/00 ще разшири спада за тестване на подкрепата $ 36.50/40 в близко бъдеще.

USD/CAD проби долната граница на четиридневния си рейндж

Вчера данните показаха, че БВП на Канада през юли е нараснал с 3.0% на месец, малко над очакванията за 2.9%. Това е трети пореден месец на ръст, компенсирайки някои от стръмните спадове през март и април. Но общата икономическа активност все още остава около -6% под нивото преди пандемията през февруари.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

 

Интрадей сигналите в USD/CAD остават първо неутрални. В посока надолу, убедително движение под бившата съпротива, обърната в подкрепа 1.3259 ще индикира, че отскокът от 1.2994 е завършен. В този случай изгледите ще се обърнат в низходящи за повторно тестване на дъното 1.2994. В посока нагоре ясен пробив над 1.3418 ще възобнови отскока до 38.2% Фибо корекция от 1.4667 до 1.2994 при 1.3633, за да коригира целия спад от 1.4667.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.