Равносметка за 2020 година

Празниците са на прага на вратата ни и търговската седмица ще бъде по-кратка. Това предполага, че ликвидността може да е в недостиг, създавайки предпоставка за някои експлозивни движения. Катализатори за това ще са някакъв пробив в кръстоносния поход за Brexit и одобрението на нов пакет от $ 900 млрд., с което сагата за стимулирането на САЩ ще приключи.

Равносметката за 2020

Като цяло пазарите ще завършат лудата 2020 г. с невероятно оптимистични настроения. Е, с малко помощ и от централните банки, обсипващи инвеститорите с евтини пари. Ама каква година беше само нали? Повечето страни влязоха в блокировки, секторът на търговията на дребно беше унищожен, международните граници бяха затворени, Америка видя мащабни бунтове и цените на суровия петрол станаха отрицателни. Но може би не всичко беше лошо, тъй като кризата принуди и някои положителни промени в режима. Паричната и фискалната политика най-после обединиха усилията си след дълго време, ЕС направи гигантска стъпка към фискален съюз и медицинската наука бързо ни даде ваксини, за да оставим този кошмар зад нас.

И съвсем нормално в края на годината е да си направим равносметка на представянето на портфейла ни. На пазарите доминиращата сила бяха стимулите. Акциите организираха едно от най-мощните завръщания досега, доларът беше опустошен, тъй като Фед беше по-агресивен от другите централни банки и търсенето на безопасни убежища изчезна. От друга страна, цените на суровините удариха тавана, след като сценария за възстановяване се утвърди. Това е сюрреалистично, но очевидно дори смъртоносната пандемия не може да се мери с преизобилните държавни разходи и свръхниските лихвени проценти.

Весел край на дивата година

За щастие, екипът ни и нашите абонати ще приключим 2020 година с усмивка на лице, защото постигнахме 25% профит на FX пазара. А дългосрочното ни (Инвестиционно) портфолио в американски акции реализира завидните 85% печалба до момента.

Инвестиционен портфейл 2020
Инвестиционен портфейл 2020

Тъй като превъзходното инвестиране изисква дългосрочна визия, никога не е късно да станете част от нашата инвеститорска общност. Това е маратон, а не спринт. И ние сме уверени, че заедно можем да направим необходимото, за да изминете дистанцията.

Присъединете се към нас сега!

Ще бъде ли по-различна 2021 по отношение на инвестициите?

Поглеждайки към прага на 2021 г., „*рефлационната търговия“ вероятно ще доминира, тъй като световната икономика лекува раните си, централните банки продължават да настъпват газта, а правителствата продължават да харчат като пияни моряци. Това предполага благоприятен фон за акциите, стоките и другите свързани с риска активи.

Ето защо добавихме съвсем нова услуга, която да Ви предложим – Спекулативна търговия в акции. Портфейлът ще бъде организиран от 8-12 акции. Ще ги следим и търгуваме активно. Позициите ще бъдат държани от седмица до няколко месеца, ако има перспектива за още растеж. Ще се опитваме да оползотворяваме 100% от капитала, когато е възможно това.

Към момента този динамичен портфейл е вече на над 23% печалба

Динамичен портфейл от акции 2020
Динамичен портфейл от акции 2020

Ако все още не сте се абонирали – сега е моментът. Започваме нещо ново и много вълнуващо и съм убеден, че ще се хареса и на Вас.

Абонирайте се сега 

*Рефлация – това е въздействието на инструментите на паричната, фискалната и бюджетната политика на държавните органи, насочени към борба с прояви на дефлация и по-висока инфлация.

Пожелаваме Ви една прекрасна Коледа и много здрава и щастлива Нова година!

От целия екип на Toskov.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.