Равносметка за 2020 година

Празниците са на прага на вратата ни и търговската седмица ще бъде по-кратка. Това предполага, че ликвидността може да е в недостиг, създавайки предпоставка за някои експлозивни движения. Катализатори за това ще са някакъв пробив в кръстоносния поход за Brexit и одобрението на нов пакет от $ 900 млрд., с което сагата за стимулирането на САЩ ще приключи.

Равносметката за 2020

Като цяло пазарите ще завършат лудата 2020 г. с невероятно оптимистични настроения. Е, с малко помощ и от централните банки, обсипващи инвеститорите с евтини пари. Ама каква година беше само нали? Повечето страни влязоха в блокировки, секторът на търговията на дребно беше унищожен, международните граници бяха затворени, Америка видя мащабни бунтове и цените на суровия петрол станаха отрицателни. Но може би не всичко беше лошо, тъй като кризата принуди и някои положителни промени в режима. Паричната и фискалната политика най-после обединиха усилията си след дълго време, ЕС направи гигантска стъпка към фискален съюз и медицинската наука бързо ни даде ваксини, за да оставим този кошмар зад нас.

И съвсем нормално в края на годината е да си направим равносметка на представянето на портфейла ни. На пазарите доминиращата сила бяха стимулите. Акциите организираха едно от най-мощните завръщания досега, доларът беше опустошен, тъй като Фед беше по-агресивен от другите централни банки и търсенето на безопасни убежища изчезна. От друга страна, цените на суровините удариха тавана, след като сценария за възстановяване се утвърди. Това е сюрреалистично, но очевидно дори смъртоносната пандемия не може да се мери с преизобилните държавни разходи и свръхниските лихвени проценти.

Весел край на дивата година

За щастие, екипът ни и нашите абонати ще приключим 2020 година с усмивка на лице, защото постигнахме 25% профит на FX пазара. А дългосрочното ни (Инвестиционно) портфолио в американски акции реализира завидните 85% печалба до момента.

Инвестиционен портфейл 2020
Инвестиционен портфейл 2020

Тъй като превъзходното инвестиране изисква дългосрочна визия, никога не е късно да станете част от нашата инвеститорска общност. Това е маратон, а не спринт. И ние сме уверени, че заедно можем да направим необходимото, за да изминете дистанцията.

Присъединете се към нас сега!

Ще бъде ли по-различна 2021 по отношение на инвестициите?

Поглеждайки към прага на 2021 г., „*рефлационната търговия“ вероятно ще доминира, тъй като световната икономика лекува раните си, централните банки продължават да настъпват газта, а правителствата продължават да харчат като пияни моряци. Това предполага благоприятен фон за акциите, стоките и другите свързани с риска активи.

Ето защо добавихме съвсем нова услуга, която да Ви предложим – Спекулативна търговия в акции. Портфейлът ще бъде организиран от 8-12 акции. Ще ги следим и търгуваме активно. Позициите ще бъдат държани от седмица до няколко месеца, ако има перспектива за още растеж. Ще се опитваме да оползотворяваме 100% от капитала, когато е възможно това.

Към момента този динамичен портфейл е вече на над 23% печалба

Динамичен портфейл от акции 2020
Динамичен портфейл от акции 2020

Ако все още не сте се абонирали – сега е моментът. Започваме нещо ново и много вълнуващо и съм убеден, че ще се хареса и на Вас.

Абонирайте се сега 

*Рефлация – това е въздействието на инструментите на паричната, фискалната и бюджетната политика на държавните органи, насочени към борба с прояви на дефлация и по-висока инфлация.

Пожелаваме Ви една прекрасна Коледа и много здрава и щастлива Нова година!

От целия екип на Toskov.com

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.