Паундът отново е под натиск, дори в спокойната търговия

Днес пазарите са спокойни в азиатската сесия. Паундът би трябвало да приключи с най-лошото представяне за седмицата. И все още е изправен пред голям натиск срещу еврото, швейцарския франк и йената. Доларът е втората най-слаба валута, но крайната позиция е несигурна, тъй като озито и лунито също са относително слаби. Независимо от това, USD/CAD ще има шанс да се раздвижи, в зависимост от това колко добри ще бъдат данните за заетостта през март.

Швейцарската безработица, немското промишлено производство и търговски баланс, френското промишлено производство и продажбите на дребно в Италия ще бъдат публикувани в европейската сесия. По-късно през деня основният акцент ще бъде върху данните за заетостта в Канада. САЩ ще пуснат PPI ​​и запасите на едро.

USD/CAD удължава дневния спад към 1.2570, тъй като разпродажбата на USD продължава

Двойката USD/CAD скочи по-високо през азиатската сесия и по време на писането ми се търгуваше около 1.2575, с +0.10% за деня. Двойката успя да си върне положителната инерция в последния търговски ден от седмицата и да възстанови част от загубите през нощта. Тъй като инвеститорите гледаха покрай упорито миролюбивия Фед, индексът на щатския долар отбеляза умерен скок от почти триседмичното дъно на 92.00. Този ход се възприема като ключов фактор, оказващ известна подкрепа на двойката.

От друга страна, WTI петролът отчита малки дневни загуби около $ 59.50, ограничавайки засега спада на USD/CAD.

Както споменах, канадският доклад за заетостта ще излезе в следобедната сесия. С подобряването на икономиката на страната анализаторите очакват, че равнището на безработица е спаднало от 8.2% до 8.0% през март. Те също така виждат, че процентът на участие е нараснал от 64.7% на 65% и икономиката е добавила над 100 000 работни места. В сряда данните на Ivey казаха, че производственият PMI в Канада се е увеличил до над 70 през март, превръщайки я в една от най-добре представящите се страни.

Ако и данните за работните места днес ни изненадат положително, низходящият моментум по USD/CAD може бързо да се възобнови. Настроенията за пазарния риск и към търсенето на суров петрол, обаче, също ще трябва да бъдат взети предвид през деня.

Технически анализ на USD/CAD

Интрадей сигналите по двойката остават неутрални към този момент. В посока нагоре ясен пробив над 1.2646 ще възобнови отскока от 1.2363. Но цялостната перспектива ще остане меча, докато се съпротивата 1.2742 издържи и се очаква евентуален низходящ пробив.

Дневна графика по USD/CAD
Дневна графика по USD/CAD

 

В посока надолу убедително движение под незначителната подкрепа 1.2501 ще доведе първоначално до повторно тестване от 1.2363.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.