Форекс Прогнози, Анализи и Конкретни сделки с Вход, Стоп и Таргет?

Какво ще представлява тази секция в абонаментната част?

Ежедневно ще публикувам Моите конкретни сделки за деня. Всяка сделка е с конкретен вход, стоп и таргет. Освен това, ще Ви давам и моят списък с наблюдавани инструменти, където очаквам развитие и последваща сделка.

Търгувайте с „Умните пари“, а не срещу тях – и винаги ще бъдете печеливши!

Защо да изберете моя Форекс анализ?

С моя ежедневен Форекс анализ бихте могли да повишите ефективността на Вашата търговия като професионален търговец!

Сега може би ще попитате – какво пък е толкова специалното на вашите анализи? Те са уникални, тъй като с дългогодишния си опит в тези анализи се опитвам да намеря най-добрите попадения на валутния пазар за следващата седмица. Всяка неделя правя няколко различни анализа на пазара и подготвям нашата седмица напред. Предлагам Ви само тези валути, които имат най-добри шансове за печалба. Текущо през седмицата ще продължавам ежедневно да публикувам ежедневно всяка готова, нова сделка.

Освен това, ще получите информация за важни зони на подкрепа и съпротива. Също така ще бъдете информирани за това къде да купувате или продавате, къде да поставите стоп на загубата и къде да поставите целта/ите си. Ще споделям с Вас какви Price Action сигнали да изчакате за покупка или продажба.

Сега, как правя моя Форекс анализ и защо той работи и е печеливш?

Моя анализ и валутна търговия се основават главно на две течения във Форекс търговията – Следване на тренда и Анализ на разпространението на обема, а входовете ми са изцяло изградени на база Price Action:

Следящ тренда анализ

Търговията по посока на тренда е една от най-сигурните и печеливши форекс стратегии. За да разберете същността на Trend Follow Analysis, първо трябва да разберете основите на системата и след това да навлезете дълбоко във фундаменталната теория на трендовия анализ. В допълнение към тренда са нивата на подкрепа и съпротива, които Ви казват къде институционалните търговци поставят поръчките си.

Какво е тренд?

Най-общо казано, трендът е ценовото движение на финансовия инструмент. Що се отнася до посоката, има следните трендове:

Възходящ  – възходящ или бичи тренд имаме, когато всеки следващ връх (максимум) е по-висок от предишния и всяко следващо дъно (минимум) е по-високо от предходното.

Низходящ – Имаме низходящ тренд (мечешки), когато всеки следващ връх (максимум) е по-нисък от предишния, а всяко следващо дъно (минимум) е по-ниско от предходното.

Често след изчерпване на определено насочено движение (тренд) цената започва да се движи „хоризонтално“. Това движение се нарича диапазон или консолидация. Характеризира се с приблизително равни върхове и дъна и се подчинява на различни правила за търговия.

По отношение на продължителността разграничаваме три типа тренд – дългосрочен, средносрочен и краткосрочен.

Основното нещо при търговията по тренда е да се идентифицира основният (дългосрочен) тренд и да се направят сделките съгласувани с него.

Трендът от по-висока времева рамка променя посоката си по-рядко и затова търговията в неговата посока има по-голям шанс за успех.

Анализ на разпространение на обема (VSA).

Какво е VSA?

Повечето глобални търговци познават два широко използвани подхода за анализ на Форекс пазара. Това са именно фундаменталният и техническият анализ. Всеки от тях използва различни методи. Най-общо казано, решаващият въпрос е защо на пазара ще се случи нещо. Вместо това техническият анализ дава отговор на въпроса кога ще се случи.

VSA е третият подход, който съчетава най-доброто от техническия и фундаменталния анализ. Той отговаря на въпросите „защо” и „кога” едновременно.

Защо VSA работи?

Най-надеждният начин да печелите пари на финансовите пазари е, когато знаете какво правят изтъкнатите пазарни участници (Умните пари). Това са централните банки, търговските банки, държавните фондове и други големи финансови институции. Те са водещите пазарни участници, които определят потока от поръчки и по една или друга причина движат пазара в определена посока. Действията им са спекулативни или търговски, а ресурсите, с които разполагат, са неограничени.

Когато големите участници на пазара влизат на пазара, това показва голям обем на търговия и, обратно, когато обемът на пазара е малък, Умните пари е по-вероятно да се въздържат от търговия.

Оттук следва да се заключи, че за да разберем какво правят „големите играчи“, не е достатъчно да погледнете графиките, а да следите движението на цените заедно с обема на търговията.

VSA е единственият начин, по който да разберем наистина защо и какво се случва на пазара.

В заключение…

Комбинацията от следващ тренда анализ и VSA прави нашия седмичен Forex анализ толкова уникален и печеливш! А ако искате да го четете всяка седмица, трябва да предприемете действие сега и да станете член на нашата общност.

Започнете да търгувате в синхрон с „Умните пари“ сега!