Как да търгувате моите форекс прогнози?

Беше крайно време да седна и да напиша как точно влизам в сделка, след като към направил анализа си за деня или седмицата.

Тоест това ще е кратко описание какви стъпки да предприемете, след като получите прогнозата си за форекс сделки от мен.

1. Как да разберете кога има нова сделка?

На този етап не ползвам телеграм канали или други средства за оповестяване на нова публикация, така че просто се абонирайте от формата в ляво или отдолу на сайта.

За абонамента ползвайте мейл, който ви е активен и на който получавате известия за нова поща. По този начин ще получавате известие всеки път, когато аз направя нова публикация.

2. Къде да си отворя форекс сметка?

Моята основна препоръка е да търгувате при брокер, който показва графиките със затворен бар на Ню Йорк. Всеки професионален трейдър работи на платформа с Ню Йоркска графика. Разминаването с платформите на българските брокери е доста драстично и просто няма как да четете графиката правилно, ако не виждате това, което виждат „Умните Пари“. Затова Ви приканвам да си откриете сметка в един от най-добрите международни брокери – IC Markets.  Брокерът е абсолютно доказан и аз лично го ползвам вече няколко години. За да направите регистрация, просто последвайте този линк.

3. Какво да правя, когато получа прогноза?

И така, стигнахме до частта с реалната търговия. (Ето как изглежда една прогноза от мен.) Когато получите съобщение, че има публикувана нова прогноза, преминаваме към фазата с настройването на валутния инструмент, за когото е прогнозата.

Отваряте скрийншота, който съм публикувал за дадения инструмент и си прерисувате всичко на вашата платформа. Всички нива на съпротива и поткрепа, всички начертани зони.

Графиката Ви би следвало да изглежда по следния начин:

Примерна графика
Примерна графика

Вариантите, в които можете да получите тази графика са няколко, но основното при всички е, че ще има зони и нива на съпротива и подкрепа и предложената от мен зона, до която центата ще коригира и където ще търсим вход.

След като прерисувате графиката на Вашата платформа, препоръчвам поставянето на аларма малко преди зоната, до която ще чакаме цената да коригира. Тя ни е нужна, за да не се налага непрекъснато да стоим пред графиките и мониторите. Ако сте любители на целодневното гледане на графики и монитори, прескачате тази точка 🙂

4. Как се влиза в сделка?

Когато аз си определя зоната за корекция на цената, започвам да чакам цената да се върне до тази зона и предпочитам да не влизам в сделка, ако корекцията завърши по-рано. Но това е индивидуално предпочитание на всеки и си зависи от Вас.

Има два конкретни начина да влезнете в сделка, когато цената е достигнала съответното ниво или зона на съпротива или подкрепа.

  • Рисков подход.

При този подход влизаме в сделка при конкретен екшън прайс бар или конкретна формация в зоната за корекция (или съответно на нивото). Тук не чакаме нищо друго, освен потвърждаването на сигнала и вход. Например:

Примерна-графика–рисков-вход

При получаване на екшън прайс сигнал, слагаме чакащата поръчка на 3-5 пипа под бара и стопа над зоната (съответно при покупка всичко е обърнато обратно).

Този начин на вход е доста традиционен и много трейдъри го ползват. Чист е и не изисква целодневно седене пред монитора. Стопа е по-плитък, но пък шансът да бъде ударен е по-голям.

  • Консервативен подход

Примерна-графика---консервативен-вход
Примерна-графика–консервативен-вход

Какво представлява този консервативен подход за влизане във форекс сделка?

  • Първо чакам цената да коригира до зоната или нивото за корекция, която съм определил.
  • Второ чакам цената да ми направи второ по-високо дъно (целия пример е за къса сделка. Напълно противоположно ще бъде всичко за дълга сделка.) Това второ и по-високо дъно ще ми даде основание да начертая налколена тренд линия. Така че втората стъпка е да начертаем тренд линията.
  • Трета стъпка е да влезнем в сделка при затварянето на бара под тренд линията. Тоест чакаме цената да пресече тренд линията и (много важно) да затвори под нея.

Много често цената пресича с лъжливи движения тренд линията, но не затваря под нея. По този начин се предпазваме допълнително от грешен вход.

Въпреки, че примера е на 1 час, аз правя анализ на седмична и дневна графика и по някога влизам и на 4 часова графика. С годините съм установил, че там има най-малко шумове и постигам над 80% успешни сделки. На по-малка времева рамка дори не поглеждам какво се случва.

Кога да излезна от сделката?

Изхода от сделката най-често е следващата зона на съпротива или подкрепа. Конкретно рядко ще се ангажирам в прогнозите къде да излезете, защото това е изключително индивидуално за всеки. Препоръката ми е да не излизате на простия принцип 1:2 или 1:3 (загуба спрямо печалба). Търсете си изход на базата на анализ, инструмент или ниво.

Тъй като излизането от сделка е най-тънкия момент, ще направя отделна статия на тази тема.

Ето и няколко правила, при които съм забелязал промени в пазара и НЕ препоръчвам да влизате в сделка по това време.

Задължително следете новините за деня. Има множество икономически календари и всеки е свикнал с различен, така че тук няма да се спирам на тях.

  1. В дни, в които има 4 и повече новини за USA, пазарът е лош и непредвидим и трябва да търгуваме с редуцирани обеми;
  2. При срещи на FED в 2pm NY Time, пазарът обикновено цялата сутрин е в рейндж;
  3. При новини за 30 годишните бондове, пазарът е в режим на събиране на стопове;
  4. При FOMC изявления се търгува след 2pm NY Time;
  5. CB Consumer Confidence, Wholesale Trade и Trade Balance – движат пазара добре и позволяват оформяне на тренд;
  6. Beige Book – търгува се след 2pm NY Time;
  7. Срещи на OPEC и изявления на Президента Тръмп – ЗАБРАНЕНО ТЪРГУВАНЕ

 

И накрая отново да напомня:

Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Забележка 1: Не забравяйте да прочетете за новата ни програма за Инвестиционен Портфейл в Акции, през Револют, който предлагаме на нашите клиенти.
Забележка 2: Ако искате да получавате нашите редовни прогнози и анализи за Форекс Търговия (а не само седмичният обзор, публикуван тук), регистрирайте се през тази връзка. Там публикуваме всички наши сделки с конкретни  нива за стоп и таргет.
Забележка 3: Отстъпката от 10%  за годишен абонамен. Регистрирайте се през тази връзка и използвайте код за отстъпка от 10% – Toskov10.

Коментари (4)

Адмирирам!!! Изключително полезно и добре обяснено.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.