Решението на FOMC днес е основното събитие, но не трябва да очакваме много новини в изявлението за паричната политика. След 3 поредни съкращения се очаква Фед да задържи лихвите си непроменени. Какво означава това за щатския долар?

Ще отвори ли Пауъл вратата за лятно понижение на процента?

Пауъл ще бъде разпитам по време на Q&A сесията от пресконференцията за краткосрочния път на Баланса, който през последните месеци набъбна изключително много. Аз ,обаче, мисля че отговорът му за Репо пазарите е това, където балансът на риска седи. А при всяка комуникация, погрешно стъпка може да прати златото отново в търсенето.

Колкото и да е странно, не виждам причини за негативен резултат за USD или златото по този въпрос, особено в контекста на проблемите с Коронавируса. Все още вярвам, че рисковете са насочени към следващия ход на политиката на FOMC (който е по-скоро намаление на процента, а не покачване), въпреки че FOMC вероятно отново ще подчертае, че се чувстват удобно да оставят лихвите на задържане през 2020.

Изграждането на страхове от Коронавируса вече насърчи пазара на американските лихвени проценти да оцени по-висок риск от понижаване на процента от Фед през тази година. Намаляване с 0.25 базисни пункта сега се оценява като по-вероятно, отколкото не, по време на юлската среща на FOMC.

Технически анализ на EUR/USD

Временно дъно бе сформирано на 1.0997 за EUR/USD и интрадей сигналите се обърнаха в неутрални засега. Необходим е ясен пробив над съпротивата 1.1085, за да видим биковете отново да поемат контрола над цената. В тази зона е разположена и 55-дневната ЕМА.

Дотогава, обаче, аз оставам в лагера на мечките. А решителен пробив под подкрепата 1.0981 би трябвало да потвърди завършването на коригиращия ръст от 1.0879 при 1.1239. След това следва да се наблюдава по-нататъшно понижение за повторно тестване на дъното 1.0879.

Седмична графика на EUR/USD
Седмична графика на EUR/USD

 

В по-голямата картина отскокът от 1.0879 се разглежда като корекционно движение към момента. В случай на друго покачване, купувачите би следвало да бъдат ограничени от 38.2% Фибо корекция от 1.2555 до 1.0879 при 1.1520. И низходящият тренд от 1.2555 (върха за 2018 г.) ще се възобнови на по-късен етап. Ясен пробив над 1.1519, обаче, ще обезсили тази мечешка гледна точка и ще доведе до по-силно покачване към 61.8% корекция при 1.1915.

Ако се интересувате от още форекс сделки, може да видите портфолиото на Николай от тук.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.