Австралийският долар поскъпна след като RBA остави политиката непроменена

Изглежда финансовите пазари са се стабилизираха от страховете покрай Коронавируса. След силното възстановяване на акциите в САЩ снощи, азиатските индекси също се търгуват като цяло по-високо. На FX австралийският и новозеландският долари са най-силните валути. Стерлингът се представя най-зле на фона на рисковете за Brexit преговорите. Йената и швейцарският франк също продължават да се търгуват като две от най-слабите валути за седмицата.

Определено понижението на опасенията за Коронавируса доведе до известно възстановяване в свързаните с Китай класове активи. От което спечелиха медта и австралийският долар, което помогна и на кивито да се вдигне.

Фокусът вероятно ще се върне към икономическите данни засега, особено с ADP заетостта в САЩ и ISM PMI в услугите, които излизат по-късно днес.

RBA ще продължи да разглежда намаляването на лихвата от двете страни на уравнението

Както вече споменах вчера, инвеститорите бяха утешени от решението на Резервната банка да запази лихвите непроменени. Според губернатора на RBA Лоу, вирусът „оказва значително влияние върху китайската икономика в момента. Рано е да се определи колко дълго ще бъде въздействието”. Въз основа на тези коментари, RBA смята, че въпреки разпространението на вируса и потенциалното икономическо въздействие, те не виждат незабавна нужда да облекчат политиката.

В обръщение към Националния прес-клуб днес, губернатор Лоу заяви, че по-нататъшното намаляване ще помогне за корекцията на баланса на домакинствата и „ще доведе до деня, когато потреблението ще се засили“. Освен това би имало допълнителен ефект върху валутния курс, който би „засилил търсенето на нашия износ и следователно би подпомогнал ръста на работните места“.

Въпреки това той спомена също, че има глобални опасения относно „разпределението на ресурсите“ и „доверието“ по отношение на много ниските лихви. Това би могло също да насърчи повече заеми за покупки на жилища и да понижи риска от проблеми.

Технически анализ на AUD/USD

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

Интрадей сигналите по AUD/USD остават неутрални за консолидация над временното дъно 0.6678. Ръстът би следвало да бъде ограничен от съпротивата 0.6777, за да се възобнови спада. А в допълнение ясен пробив под дъното 0.6670 ще потвърди възобновяването на по-големия низходящ тренд. Следващата цел на мечките би била ключовата подкрепа 0.6008.

От друга страна от това, убедително движение над 0.6777 ще индикира краткосрочно дъно и ще разшири консолидацията от 0.6670 с още един краткосрочен ръст.

В по-голямата техническа картина спадът на AUD/USD от 0.8135 (върха за 2018 г.) все още продължава. Той е част от по-големия мечешки тренд от 1.1079 (върха от 2011 г.). Ето защо низходящият сценарий със следваща цел в района на 0.6008 (дъното от 2008 г.) ще остане  за предпочитане, докато съпротивата 0.7031 издържи. Там се намира и 23.6% Фибо ниво на целия спад от 0.8135 до 0.6670.

Занапред търговците ще следят внимателно търговския баланс и продажбите на дребно на Австралия, и двете за декември, които ще бъдат пуснати тази нощ.

Следете ежедневно и Форекс прогнозите на Николай като се абонирате тук.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.