Доларът е на ход

Днес на FX пазара валутите се търгуват смесено. Засега зелените пари са най-силни, тъй като пазарът премина в режим на избягване на риска след лошите икономически данни от САЩ. Лекият спад в цената на петрола също натежа върху настроенията. Еврото, паунда и озито се търгуват по-ниско спрямо щатския долар. USD/JPY може да отскочи от най-близката подкрепа, а GBP/JPY стопира възхода си.

На фронта на икономическите данни, американските доклади от сряда бяха ужасни. Продажбите на дребно паднаха с 8.7%, което е най-големият месечен спад досега. Проучването за производството на Empire Empire също достигна рекордно ниско ниво от -78.2. Промишленото производство намаля с 5.4%, което беше леко по-лошо от очакваното.

BoC остави лихвата непроменена на срещата си снощи. Но пък стартира нова програма за закупуване на провинциални облигации до 50 млрд. CAD, за да допълни Програмата за покупки на провинциалния паричен пазар. Освен това добави нова програма за закупуването на корпоративни облигации, в която банката ще придобие до $ 10 млрд. инвестиционни корпоративни облигации на вторичния пазар.

По-рано днес безработицата в Австралия нарасна до 5.2%, което бе по-добре от прогнозата, но в съответствие с малък ръст в заетостта.

По-късно през деня еврозоната ще пусне индустриалното производство, но молбите за безработни в САЩ отново ще бъдат в центъра на вниманието. Началното жилищно строителство и разрешителните за строеж ще бъдат представени с проучването на Фед Филаделфия. Канада ще публикува производствените продажби. Също така BoE ще представи проучването си за кредитните условия, което може да окаже влияние на паунда.

GBP/USD рязко се понижи, тъй като доларът доминира сред основните валути

Британският паунд се срина доста значително от 200-дневната ЕМА в сряда, тъй като видяхме значителни разпродажби над нивото 1.26. И въпросът сега не е толкова в това дали GBP може или не да потъне оттук, а дали трендът ще се задържи или не?

Дневна графика на GBP/USD
Дневна графика на GBP/USD

С текущото отдръпване интрадей сигналите по GBP/USD станаха неутрални. Друг възход е възможно да се наблюдава, докато подкрепата 1.2164 издържа. Ясен пробив над 1.2647 би трябвало да удължи отскока от 1.1409 до 61.8% проекция на ръста от 1.1409 до 1.2485, приложена от 1.2164, при 1.2829.

Убедително движение под 1.2164, обаче, ще покаже завършването на отскока и ще обърне сигналите обратно в посока надолу за повторно тестване на 1.1409.

GBP/JPY стопира възходящото рали

През последната седмица, GBP/JPY се движеше странично, като индикаторите сигнализираха за понижение. Но в средносрочен план двойката все още се наамира във възходящо движение.

Дневна графика на GBP/JPY
Дневна графика на GBP/JPY

На дневна графика, GBP/JPY остава в корекционен отскок от 124.05, а изгледите ми остават непроменени. По-нататъшно покачване не може да бъде изключено, но биковете може би ще бъдат ограничени при 61.8% корекция на спада от 144.95 до 124.05 при 136.93.

В посока надолу, ясен пробив под второстепенната подкрепа 132.40 ще обърне сигналите в низходящи за ретестване на дъното 124.05. Устойчиво движение над 136.93, обаче, ще увеличи шанса за промяна на тренда и ще насочи фокуса отново към съпротивата 144.95.

Вижте и останалите активни форекс сделки на Николай Тосков от тук.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.