Британският паунд продължава да намира подкрепа

Днес доларовият индекс се търгува слабо, докато еврото, EUR/JPY, йената и паунда (по конкретно GBP/USD) се търгуват силно засега. Цената на спот златото не показва признаци на умора, тъй като поскъпна над $ 1 981 за унция, което е рекорден връх. Среброто също не отстъпва, достигайки $ 26.19 за унция, най-високото ниво от април 2013 г. Като цяло биковете изглеждат силни в момента, въпреки лекото отстъпление. Суровият петрол също леко се повиши, но продължава да показва тесни ценови движения.

В понеделник американските акции се възстановиха. Dow Jones Industrial Average нарасна със 114 пункта (+ 0.43%) до 26 584, а S&P 500 добави 23 пункта (+0.74%) до 3 239. Nasdaq 100 скочи със 191 пункта (+1.82%) до 10 674.

Потребителското доверие, COVID-19 и фискалните стимули запазват зелените пари във фокуса

USD, по-ниската реална възвръщаемост, по-силните фондови пазари и поскъпването на златото са водещите теми преди срещата на FOMC утре. С очакванията, че Фед ще остави лихвите без промяна, акциите и златото се възползват на макс, тъй като ликвидността върху ралитата продължава.

От друга страна, USD е изправен пред несигурно време на фона на нарастващия фокус върху американските стимули. Но със сигурност се чувства, че търговците от Г-10 се обръщат към продажби на USD срещу валутата по техен избор, което прави работата на валутните анализатори доста лесна.

Що се касае до икономическите данни, днес се очертава спокоен ден в Европа. Доверието на потребителите и данните за цените на жилищата от САЩ пък ще излязат по-късно днес. А далеч от календара, пакетът за стимулиране на САЩ, напрежението между САЩ и Китай и COVID-19 също ще повлияят на пазарните настроения.

GBP/USD се повиши, удължавайки печалбата си за седма поредна сесия

Британският паунд стартира седмицата с рали в понеделник, тъй като продължаваме да виждаме много положителност. Търговските преговори между ЕС и Обединеното кралство са в ход с много малък напредък. А в календара за тази седмица няма големи икономически отчети на Обединеното кралство, така че валутата би трябвало да се движи изцяло въз основа на риск апетита и потоците в щатски долари.

В крайна сметка това е пазар, който смятам, че ще продължи да привлича приток на търговски капитали, тъй като паунда очевидно изпревари долара зад ъгъла. Пробивът над нивото 1.2850 по време на вчерашната сесия беше добър знак и аз мисля, че в този момент е вероятно да тестваме 1.30.

Дневна графика на GBP/USD
Дневна графика на GBP/USD

 

Технически, интрадей сигналите по GBP/USD за момента остават възходящи. Текущият ръст от 1.1409 би трябвало да е насочен към 100% проекция на ралито от 1.1409 до 1.2647, приложена от 1.2074, при 1.3300. В допълнение 50-дневната ЕМА приближава ЕМА 200 и е възможно скоро да видим „златен кръст“, който би затвърдил бичите изгледи.

От друга страна, ясен пробив под второстепенната подкрепа 1.2768 ще обърне първо сигналите в неутрални в рамките на деня. Но отстъплението би трябвало да бъде задържано доста над подкрепата 1.2480, за да доведе до още едно рали.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.