Акциите спаднаха след отчета за молбите за безработни

Dow се възстанови отчасти вчера, но ще трябва да се издигне над 28 500, за да избегне опасността от падане под 27 000. Новината, че Сенатът не е успял да приеме законопроекта за пакета помощи срещу Коронавируса натежа върху цените на акциите. Доходността на облигациите се повиши, а доларът се понижи, докато суровия петрол и природният газ продължават да поевтиняват. Това оказа низходящ натиск и върху енергийните акции. Всички сектори в индекса S&P 500 бяха надолу в четвъртък, водени от енергийните и технологичните акции. Цикличните сектори бяха най-добре представящите се. Цените на производителите в САЩ нараснаха малко повече от прогнозата, което спомогна за повишаване на златото. Молбите за безработица в САЩ пък нараснаха по-малко от очакваното, което отразява омекотяването на пазара на труда.

DAX се опитва да пробие рейнджа нагоре и поддържа живи шансовете да тества 13 800 преди да настъпи рязка корекция. Nikkei може да остане заседнал в тесен диапазон.

Ако сте любопитни как можем да Ви помогнем да се чувствате по-удобно и уверени в търговията си с акции втези несигурни времена, моля, прочетете това сега!

Свърши ли рязката корекция на S&P 500 засега?

Както казах, S&P 500 се търгуваше нагоре-надолу по време на търговската сесия вчера. Индексът се спусна под нивото 3 400, само за да се обърне и отново да покаже признаци на сила. В крайна сметка това е пазар, на който би трябвало да продължим да наблюдаваме доста волатилност, тъй като трейдърите се опитват да разберат дали разпродажбите от преди няколко сесии са нещо, за което трябва да се притесняват. Или пък дали 50-дневната EMA ще успее да задържи мечките вместо това? Мисля, че на този етап все още не можем да кажем нищо със сигурност, въпреки че последните няколко търговски сесии показаха известна устойчивост, която не може да бъде пренебрегната.

Обърнете внимание на щатския долар, защото ако той започне отново да укрепва, това може да е първият знак, че S&P 500 може да има малко проблеми. В момента индексът е изправен срещу доста насрещни ветрове. Трябва и да отбележа, че макар да има доста количествени облекчения навън, факт е, че основната икономика за доста места по света в момента просто не изглежда толкова добре. Ако случаят е такъв, то е много вероятно фондовият пазар да отрази това рано или късно. Мисля, че много пъти реалността „удряше шамари“ в лицето на пазара, така че ще бъде интересно да видим как поведението влиза в сила през следващите няколко сесии.

Технически анализ на S&P 500

Днеевна графика на S&P 500
Днеевна графика на S&P 500

Ако успеем да пробием над важната зона на съпротива $ 3400/50, тогава бих била много по-уверена в настъплението нагоре. В тази зона е разположена 20-дневната ЕМА и ясен пробив над нея би предположил, че сме настроени за фаза на консолидация в рамките на възходящия тренд. Следващата съпротива в този сценарий се вижда при 3485 – 3500.

В посока надолу, ако пробием под 50-дневната EMA, мечките вероятно ще продължат да се насочват към $ 3200. Регионът 3281/57 е клъстерна подкрепа, където ще започна да търся под. Там са разположени 38.2% Фибо корекция на ралито от средата на май (3275), 23.6% корекция на цялото рали от март (3257) и върховете от 21-ви и 22-ри юли.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.