Разпродажбите на долара продължават

Доларовият индекс се търгуваше по-ниско вчера, докато еврото скочи над 1.21. Озито и паунда изглежда консолидират точно сега и трябва да видим пробив под подкрепа или над съпротива, за да се индикира допълнителна яснота за посоката. Йената също отслабва на фона на общия оптимизъм на инвеститорите. Швейцарският франк обаче е най-силната валута, вероятно възползвайки се от несигурността покрай Brexit.

Цените на петрола се повишиха, тъй като подкрепите близо $ 45 и $ 43 за Brent и WTI съответно, се задържаха добре. Златото и среброто също се повишиха и докато са над 1840 и 24, можем да очакваме бича инерция в краткосрочен план.

Акциите в САЩ запазиха загубите, след като докладът за заетостта на ADP показва, че забавянето на пазара на труда продължава. На фондовия пазар му бе трудно да се вдигне, като се имат предвид повишените нива и несигурност относно това колко стимули ще може да предостави Конгресът до края на годината. Търговците остават съсредоточени върху това дали празникът за Деня на благодарността ще предложи скок в новите COVID случаи и хоспитализации.

А яростното рали при доходността на облигациите нямаше ясен двигател и вместо това предизвиква известна предпазливост сред инвеститорите, тъй като те обмислят колко място остава за очакваното икономическо възвръщане към нормалното.

Brexit драмата се разширява, след като Барние каза, че „сделката виси на косъм“

Обединеното кралство стана първата държава, която одобри ваксината срещу коронавирус на Pfizer-BioNTech. Добрите новини, обаче, бяха помрачени от несигурността на Brexit. Кабелът скочи с повече от цял ​​цент във вторник заради съобщения, че преговорите навлизат в „тунела“ – което означава, че Барние и малки екипи ще започнат интензивни разговори и ще избегнат течове. Но GBP/USD се отказа от всички тези печалби вчера при новините за продължаващи разногласия по темата за риболова.

Преговарящият от ЕС Барние изрази предпазливост, като заяви, че резултатите от преговорите все още са далече от консенсус, позовавайки се на добре познатите три ключови разногласия. Европейският дипломат каза, че са направени някои отстъпки, но те идват главно от европейската страна на масата. А това може да разгневи някои държави-членки. Британският Times съобщи, че държави, включително Франция, засилват натиска върху Великобритания, заявявайки, че освен ако Обединеното кралство не направи компромиси през следващите 48 часа, ЕС ще трябва да обяви, че преговорите са се провалили и да се готви за Brexit без сделка.

Технически анализ на EUR/GBP

Дневна графика на EUR/GBP
Дневна графика на EUR/GBP

 

Силният пробив на EUR/GBP над съпротивата 0.9004 предполага, че отдръпването от 0.9291 е завършило при 0.8860. „Накъсаният“ отскок от 0.8670 вероятно се възобновява. Интрадей сигналите отново са в посока нагоре за тест на съпротивата 0.9291. Ясен пробив там ще отведе биковете нагоре към върха 0.9499.

В посока надолу, убедително движение под 0.9007 първо ще обърне изгледите в неутрални в рамките на деня.

В по-общата картина, към този момент, виждаме ценовите действия от 0.9499 да се развиват като коригиращ модел. Тоест, възходящият тренд от 0.6935 (дъното за 2015 г.) би трябвало да се възобнови на по-късен етап. Това ще остане предпочитаният от мен сценарий, докато подкрепата 0.8276 се запази. Решителен пробив над 0.9499 ще насочи биковете за тест на 0.9802 (върха от 2008 г.).

Вижте и сделките на Форекс пазара на Николай Тосков. Само за абонати!

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.