Кивито нагоре след данните за заетостта, лунито стабилно от цената на петрола, еврото и франка остават слаби

Тази седмица канадският и новозеландският долар са на водещите места на пазарите. Връщането на риск апетита осигурява основата за рали. Междувременно кивито се вдигна на фона на по-силните от очакваните данни за заетостта, докато канадеца следва цените на петрола по-високо. Озито, обаче, изостава след RBA. Еврото и швейцарският франк продължават да са най-слабите валути, с низходящи перспективи в близко бъдеще. Засега доларът и йената се търгуват смесено.

Пазарът на среброто бе абсолютно смазан вчера, сривайки се почти с 9%, за да запълни гапа от понеделник. Спадът на среброто беше достатъчен, за да изтегли златото също надолу, понижавайки се с 1.22% до 1838 долара за унция.

Акциите се повишиха още, пробивайки някои съпротиви. Докато тези пробиви продължават, е възможно да видим по-нататъшно покачване през следващите дни.

Среброто запълни гапа

Металът скочи с близо 10% по време на азиатските часове за търговия в понеделник, тъй като спекулациите за short-squeeze се превърнаха в силно физическо търсене на среброто. Впоследствие, обаче, белият метал се срина значително по време на търговската сесия във вторник, за да запълни гапа, сформиран предния ден.

Волатилността е типична за сребърния пазар и има навика да разклаща слабите ръце или в този случай офертата на Reddit. Движението Reddit обаче вероятно е довело до още по-голяма информираност за традиционните основи и качествата на актива като инвестиция. Следователно това може да е следващият катализатор за продължение на бичия тренд.

Ще се завърнат ли биковете след неуспеха на късото изстискване?

Дневна графика на среброто
Дневна графика на среброто

 

Сега, след като запълнихме гапа, е възможно да имаме отскок оттук, но съвсем откровено аз мисля, че да се предположи, че среброто просто ще се изстреля над нивото $ 30 без сериозна борба е нелепо. За съжаление чувствам, че много търговци на дребно са били абсолютно смазани от това, тъй като пазарите на сребро са склонни да бъдат много скъпи и много опасни и вярвам, че много хора научават това в момента.

Размерът на свещта е доста впечатляващ и със сигурност е нещо, което не трябва да подминете с лека ръка. Вярвам, че 50-дневната EMA (в оранжево) отдолу започва да се преобръща и би трябвало да предложи подкрепа. Освен това, самото ниво от $ 26 осигурява подкрепа, която вярвам, че се простира най-малко до $ 25.

С други думи, нямам никакъв интерес да се опитвам да скъсявам среброто, тъй като то е толкова силно подкрепено отдолу. Разбира се, все още трябва да се направи аргумент за силни стимули, повишаващи търсенето на сребро.

Обърнете внимание на щатския долар, защото той има голямо влияние върху среброто. Индексът на щатския долар отбеляза значително нарастване, така че това може да продължи да оказва натиск върху белия метал в кратки срокове. По-дългосрочно, харесвам среброто или движение към $ 50, но ще трябва да изчакаме още преди такова изстрелване. Като за начало е нужно цената да се върне отново над $ 27, за да запази бичите изгледи и да доведе до повторен опит за тестване на 29-30 района.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.