USD и JPY остават стабилни, TRY намалява

Стоковите валути останаха слаби в азиатската сесия, заедно със стерлинга. Акциите в Хонконг и Китай реагираха негативно на съвместните санкции от ЕС, Великобритания, Канада и САЩ заради геноцидното третиране на Китай срещу уйгурите в региона Синдзян. Действията на ЕС се разглеждат като важен повратен момент в отношенията с Китай, тъй като това е първата санкция след клането на площад Тиенанмън през 1989 г. Независимо от това, извън пазарите на Хонг Конг и Китай, Nikkei е само леко надолу, докато Singapore Strait Times е нагоре.

Ако искате да получавате анализи и съвети за търговия на фондовите пазари, можете да се регистрирате тук.

Обратно на валутните пазари, йената и доларът се търгуват леко по-високо за момента, следвани от еврото и швейцарския франк. Турската лира също показва известни признаци на стабилност след потапянето със 7.5% вчера, когато президентът Ердоган уволни председателя на централната банка. Облекчението на пазарите, обаче, беше изместено от притесненията за новите локдауни в Европа.

Данните за заетостта в Обединеното кралство ще са основната новина в европейската сесия. САЩ ще пуснат текущата сметка и продажбите на нови жилища. Но всички погледи ще са насочени към Пауъл. Председателят на Фед ще даде показания във вторник и сряда пред Конгреса, заедно с министъра на финансите Йелън. Темата на свидетелстванията е закона за Covid облекчението, но инвеститорите ще следят за коментари от двамата, свързани с по-високата доходност на облигациите или инфлацията. Всякакви забележки в този дух могат да повлияят на посоката на щатския долар.

AUD и NZD надолу след избягването на риска в Хонг Конг и Китай

Новозеландският долар достигна тримесечно дъно вчера, след като правителството въведе данъци, за да ограничи спекулациите с жилища. Това бе ход, който инвеститорите смятат, че би могъл да позволи на централната банка да държи лихвените проценти по-ниски за по-дълго с по-малък риск от имуществен балон.

Кивито загуби над 1% и се търгува на $ 0.7079 тази сутрин. Този ход на правителството също така вдигна новозеландските облигации, особено краткосрочните, и изтегли австралийския долар надолу до 0.7672 долара.

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

Интрадей сигналите в AUD/USD остават първо неутрални и корекцията от 0.8006 може да се разшири допълнително. В посока нагоре, ясен пробив над 0.7848 ще отведе биковете за повторно тестване на върха 0.8006. Пробив под подкрепата 0.7620 (38.2% Фибо ниво) обаче ще възобнови спада от 0.8006. Убедително движение под 0.7563 ще покаже, че е в ход по-дълбока корекция, обратно към бившата съпротива, обърната сега в подкрепа 0.7413.

Технически анализ на NZD/USD

Пробивът на NZD/USD под подкрепата 0.7098 индикира възобновяване на спада от 0.7464. Движението под 55-дневната EMA и условията на меча дивергенция в дневния MACD предполагат, че 0.7464 е средносрочен връх. Понижението от там коригира цялостния тренд от 0.5468.

Дневна графика на NZD/USD
Дневна графика на NZD/USD

 

Краткосрочните перспективи по NZD/USD засега ще останат мечи, докато съпротивата 0.7269 издържи. Ориентировъчно разглеждам 38.2% Фибо корекция от 0.5468 до 0.7464 при 0.6700 като цел на корекцията, която е и в зоната на подкрепа от 0.6589/0.6797.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.