Разпродажбите в йената и швейцарския франк остават основна тема на пазарите в Азия днес, докато еврото също е слабо. Доларът остава стабилен (особено USD/JPY), но засега се бори да увеличи печалбата спрямо стоковите валути и паунда. Всъщност озито и лунито сега се опитват да обърнат част от загубите тази седмица срещу зелените пари. Ралитата в американската хазна продължават да бъдат основната движеща сила като цяло, която бе подкрепена и от оптимистични коментари от служители на Фед.

За да научите как да изградите портфолио в акции, прочетете тук.

Днес фокусът ще бъде насочен към отчета за ADP заетостта в частния сектор в САЩ като прелюдия към NFP в петък. Преди това ще видим крайният БВП на Обединеното кралство, CPI и потребителските разходи на Франция, безработицата в Германия и предварителния CPI на еврозоната в европейската сесия.

Ще завърши ли доларовият индекс март като най-добрия месец от края на 2016 г.?

Днес трябва да обърнем внимание и на изявлението на Байдън за инфраструктурния му пакет от 3 трлн. долара, както и на месечните и тримесечните потоци. Те, обаче, представляват само краткосрочен риск за зелените пари. Тъй като американските акции достигнаха рекордни върхове през март, а доларовият индекс се повиши до 4-месечен връх, мениджърите в хедж фондовете най-вероятно ще трябва да продадат щатски долари, за да балансират портфейлите си.

31-ви март също е края на фискалната година в Япония, което означава, че можем да видим прибиране на печалбите от японските инвеститори. Напомням, че на 31 март 2020 г. видяхме големи ходове в рамките на деня в USD/JPY, тъй като инвеститорите продаваха след печалбите през първото тримесечие. Обикновено, обаче, повечето корекции на позициите са през седмицата, а не в деня на края на фискалната година. Затова считам, че тези потоци ще бъдат краткотрайни. Освен ако Non-Farm Payrolls не ни разочарова доста, което не е много вероятно, мисля, че доларът е готов за повече печалби.

Върхът от февруари 2020 г. е основното ниво на съпротива за USD/JPY

Покачването на USD/JPY до момента се ускори до 110.96. Интрадей сигналите остават в посока нагоре за тестване на ключовата съпротива 111.71/112.22. Ясен пробив там ще затвърди средносрочния възходящ тренд.

Дневна графика на USD/JPY
Дневна графика на USD/JPY

 

В посока надолу, спад под второстепенната подкрепа 110.27 ще обърне изгледите в неутрални в рамките на деня и ще донесе консолидация на първо място. Но перспективата ми ще остане за нагоре, докато подкрепата 108.40 издържи, в случай на отдръпване.

В по-голямата картина, настоящото развитие предполага, че коригиращия мечи тренд от 118.65 (върха от декември 2016 г.) е завършил при 101.18. Ясен пробив над съпротивата 112.22 би трябвало да потвърди този възходящ сценарий. След това може да видим средносрочен бичи тренд към 100% проекция на ръста от 101.18 до 111.71, приложена от 102.58, при 113.11. А след това и към 161.8% проекция при 119.61 съответно. Отхвърлянето от 111.71, обаче, ще запази първоначално неутрални средносрочните изгледи.

Кросовете на йената обикновено също следват доходността на облигациите нагоре

Дневна графика на AUD/JPY
Дневна графика на AUD/JPY

 

Корекционното изтегляне на AUD/JPY от 85.44 вече би трябвало да е приключило при 82.28, със силния пробив над 4-часовата 55 EMA. Повторно тестване на 85.44 може да се види, докато текущият отскок се разширява. Но аз бих била предпазлива при първия опит там, защото силната съпротива може да ограничи инерцията нагоре.

Ценовите действия от 85.44 могат да бъдат краткосрочен коригиращ модел с поне още един лег надолу. Но дори и в този случай трябва да имаме силна подкрепа от 38.2% Фибо ниво на ръста от 73.13 до 85.44 при 80.73, за да бъде спада ограничен. Там е разположена и 100-дневнага ЕМА като допълнителна подкрепа.

От друга страна, ясен пробив над 85.44 ще възобнови изцяло тренда от 59.89 към 86.30 първоначално.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.