Инвеститорите очакват данните за CPI от САЩ за нов импулс

За момента валутните пазари са доста спокойни и се търгуват без насоки. След много слабата разпродажба вчера, доларът възстанови известна позиция в азиатската сесия днес. Стерлингът също е леко по-силен, но засега няма последващи покупки. В момента йената е по-слаба заедно с швейцарския франк и австралийския долар. Австралийският и новозеландският долар също се търгуваха леко нагоре вчера, докато канадският долар изоставаше. На другите пазари, златото продължава да се бори в тесни граници, както и петрола.

По-късно днес вниманието ще се насочи към данните за CPI на САЩ. Инфлацията се увеличава, а като добавим, че тази седмица ще видим и продажбите на дребно, е възможно да наблюдаваме подновяване търсенето на долара между тези два доклада. Добавете към това възможността Германия да намали прогнозите си за растеж и има голяма вероятност ралито на еврото бързо да пропадне тази седмица. Прогнозата за CPI е да е скочил до 0.5% през март и до 2.4% на годишна база, което би било най-високото ниво от януари 2020 г. Преди това се очаква германското проучване на ZEW и ще бъде интересно да се види дали доверието на инвеститорите е окончателно помрачено от скорошните локдауни.

RBNZ ще остави експанзивната политика непроменена, тъй като инерцията на ръста намалява

Очаквам довечера RBNZ да остави всички политически мерки непроменени с OCR на 0.25%. При покупките на активи програмата LSAP ще остане на 100 млрд. новозеландски долара, докато програмата за финансиране и отпускане на заеми (FLP) остава в сила. Резервната банка на Нова Зеландия най-вероятно просто ще повтори, че продължителните стимули остава необходими. Тъй като очакванията за лихвените проценти вече са ниски и е малко вероятно да спаднат по-нататък (като се има предвид невероятността от отрицателни лихви), забавящото въздействие на паричната политика върху NZD отсега вероятно ще бъде доста ограничено.

Търговците очакват утрешната среща на RBNZ, като твърде миролюбиво изявление може да натежи върху кивито

Дневна графика на AUD/NZD
Дневна графика на AUD/NZD

Технически, възстановяването на AUD/NZD би трябвало да е приключило, след като двойката не успя да се задържи над 55-дневната EMA на 4 часова графика. Фокусът се връща към временното дъно на 1.0805. Пробив там ще възобнови корекцията от 1.0945. Такова развитие може да бъде придружено от пробив на незначителната подкрепа 1.0780 за повторно тестване на дъното от 15 март при 1.0741.

Дневна графика на NZD/USD
Дневна графика на NZD/USD

Тази сутрин NZD/USD се търгува леко надолу, приближавайки се до 23.6% Фибо ниво на ръста от 0.5468 до 0.7464. Интрадей изгледите са мечешки, докато съпротивата 0.7269 издържи и продължавам да виждам шанс за NZD да тества 0.6969. Ясен пробив под това ниво 38.2% Фибо корекция при 0.6702, но е малко вероятно да се появи в краткосрочната картина.

В посока нагоре ще следя реакцията про съпротивата 0.7069, където се намира в момента и 100-дневната ЕМА. Ясен пробив там може да отведе биковете за ретестване на 0.7155.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.