Озито отскочи добре, тъй като 0.7583 издържа засега

На валутите пазари, щатският долар може да е на път за четвърти пореден ден на спад спрямо основните си колеги. Озито се движи близо до триседмичния връх при 0.7744 долара, след като отчете вчера най-голямата си дневна печалба от 19 февруари. Неговият колега от Нова Зеландия също се движи оптимистично около $ 0.7150, най-доброто ниво от 23 март.

Цените на суровия петрол се повишиха, благодарение на спада на запасите в САЩ и преразглеждането на търсенето в посока нагоре от EIA. Златото засега се задържа в региона 1720 – 1760 и докато ситуацията е такава, би било трудно да се проектира по-нататъшна посока от тук.

Азиатските акции отстъпиха назад днес след смесените сигнали от Уолстрийт, където рязката разпродажба в най-голямата Bitcoin борса Coinbase удари технологичните акции, докато доларовият индекс се бори близо до едномесечен минимум.

AUD/USD сякаш не успява да задържи печалбите на фона на отрицателните заглавия относно Китай

След спокойното начало на седмицата австралийският долар регистрира силни печалби в сряда. В момента AUD/USD се търгува на 0.7714, което е ръст от 0.95% от нивата на отваряне вчера. По-рано днес двойката достигна 0.7744, най-високото си ниво от 23 март.

При фундаменталната картина, Австралия публикува ключовите данни на заетостта през март рано тази сутрин, които бяха доста по-добри от пазарните очаквания. Заетостта е добавила 70 700 нови работни места спрямо очакваните 35 000. Нивото на безработица е спаднало до 5.6% в сравнение с прогнозите за 5.7%.

Въпреки че докладът за по-добрите работни места в Австралия се присъединява към оптимизма за ваксинацията на австралийския премиер Скот Морисън, страховете от нова кавга между САЩ и Китай изглежда натежават върху риска. Тъй като цените на AUD/USD се считат за барометър на риска, в момента озито отстъпва от двудневната си печеливша серия.

Поглеждайки напред, рисковите катализатори могат да се засилят през американската сесия, когато ще е важно да се наблюдават множество данни от САЩ, водени от продажбите на дребно.

Ще задържи ли озито печалбите при 3-седмичния връх?

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

Пробивът на AUD/USD над съпротивата 0.7676 (върха от 7 април) показва възобновяване на откока от 0.7531. Интрадей сигналите отново са в посока нагоре за тестване на съпротивата 0.7848. Ясен пробив там би трябвало да завърши коригиращия спад от 0.8006. Засега рискът ще остане леко възходящ, докато незначителната подкрепа 0.7583 издържа, в случай на отстъпление.

В по-общата картина целият низходящ тренд от 1.1079 (върха от 2011 г.) вече трябва да е завършил при 0.5508 (дъното за 2020 г.) Отскокът от 0.5508 може да бъде или началото на дългосрочен бичи тренд, или коригиращо покачване. Реакциите при ключовата съпротива 0.8135 ще разкрият за кой сценарий става въпрос. Но във всеки случай се очаква средносрочното рали да продължи, докато бившата съпротива и настояща подкрепа 0.7413 издържи.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.