Еврото най-накрая проби нивото 1.20 срещу долара, тъй като разпродажбата на зелените пари се възобнови вчера и се ускорява повсеместно. Независимо от това, еврото е изместено от други валути, в частност паунда, който е най-силният засега, следван от швейцарския франк. Стоковите валути също малко изостават, тъй като отчасти срещат известен натиск срещу йената. Като цяло мечият тон на долара е зададен добре и вероятно ще продължи и днес.

Икономическите данни от Обединеното кралство поставят паунда на фокус

Великобритания ще пусне данните за заетостта през март малко по-късно днес. Промяната в броя на безработните се очаква да е спаднала до 24 500 спрямо 86 600 през февруари. Също така се очаква нивото на безработица да остане на 5%, а средните почасови доходи да са почти без промяна на 4.7%.

Въпреки това търговците може да подминат леко тези данни, тъй като страната бе блокирана през по-голямата част от март. Едва през април възобновяването започна сериозно, тъй като пъбовете, спортните зали, фризьорите и други търговци в сектора на услугите започнаха да отварят. Но с възстановяването в ход паунда може да задмине много от своите колеги.

Далеч от календара, обаче, всяко неочаквано покачване на новите случаи с COVID-19 след облекчаването на мерките би тествало подкрепата на стерлинга.

GBP/USD тества ключовата съпротива 1.4000

Пробивът на GBP/USD над съпротивата 1.3917 предполага, че корекцията от 1.4241 вече е завършила на 1.3669. Интрадей сигналите се обръщат в посока нагоре за тестване на психологическото ниво 1.4000 първо. Ясен пробив там ще потвърди сценария и ще проправи пътя на биковете за ре-тестване на върха 1.42418.

Дневна графика на GBP/USD
Дневна графика на GBP/USD

В посока надолу, убедително движение под незначителната подкрепа 1.3809 (дъното от вчера) ще обърне изгледите в низходящи отново, за да възобнови корекцията.

В по-голямата картина, докато бившата съпротивата, сега подкрепа 1.3482 издържа, възходящият тренд от 1.1409 все още трябва да продължи. Ясен пробив над 1.4376 ще доведе до по-големи възходящи последици и ще насочи биковете към 38.2% корекция на спада от 2.1161 (върха от 2007 г.) до 1.1409 (дъното за 2020) при 1.5140.

Въпреки това, категоричен пробив на подкрепата 1.3482 ще покаже, че покачването от 1.1409 е завършило и ще доведе до по-дълбок спад към 1.2675 и по-ниско.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.