Уолстрийт затвори рязко надолу, тъй като страховете от инфлацията нарастват

Изключително по-висока волатилност се наблюдаваше на пазарите през нощта, с рязък спад на акциите и рали в доходността на облигациите. DOW спадна с 1.99%, S&P 500 се понижи с 2.14%, а NASDAQ намаля с 2.67%. Доходността на 10-годишните облигации се повиши с 0.071 до 1.695. Негативните настроения се пренесоха и в Азия сутринта, където акциите спаднаха до седемседмични дъна.

Технически, докато изтеглянето на акциите беше дълбоко, все още няма заплаха за възходящия тренд. Въпреки това, едновременното силно покачване на 10-годишна доходност заслужава внимание. Корекцията в акциите може да се разшири много по-дълбоко в зависимост от силата на следващия ход на 10-годишната доходност, след евентуален пробив през нивото на съпротива 1.765.

Вижте нашият портфейл в акции и се абонирайте, ако искате да получавате сигнали за нашите сделки.

Потребителските цени в САЩ с най-голям ръст от 2009 г.

Нарастващите инфлационни опасения дебнат на пазара цяла седмица. Вчерашните данни за CPI потвърдиха опасенията на инвеститорите, че инфлацията се увеличава. Фактът, че щатският долар скочи, а акциите бяха ударени, предполага ценообразуването на пазара в по-бърз ход от страна на Фед за затягане на политиката. Индексът на потребителските цени за април достигна 4.2%, много над прогнозата от 3.6% и спрямо 2.6% през март. На месечна база инфлацията е нараснала до 0.8% спрямо очакваните 0.2% и от 0.6% през миналия месец.

Както казах, в резултат доларът скочи по-високо, но възходящата инерция засега е относително слаба. Канадският долар, обаче, е още по-силен благодарение на продължителния отскок в цената на петрола. Паундът е третата по сила валута, подкрепен от по-силния от очакваното БВП. От друга страна, новозеландският и австралийският долари са под най-голям натиск за продажби, тъй като разпродажбата в акциите се завръщат. Еврото и йената също са слаби.

Ще продължи ли дълбоката разпродажба в DOW и NASDAQ?

Дневна графика на Dow Jones
Дневна графика на Dow Jones

 

С пробива под подкрепата 33 687.01 изглежда имаме сформиран краткосрочен връх на DOW при 35 100.35. Индексът би трябвало да отстъпи още до 55-дневната EMA (сега 33 273.28) и по-надолу. Но все пак бих очаквали силна подкрепа от средносрочната възходяща тренд линия около 33 050, за да ограничим спада и цената да отскочи. Основният бичи тренд от 18 166 се очаква да продължи и да се възобнови на по-късен етап.

Дневна графика на NASDAQ
Дневна графика на NASDAQ

 

При NASDAQ текущият спад от 14 074.40 се разглежда като трети етап от модела на консолидация от 14 069.80. Убедителен пробив над 55-дневната EMA  на часовата графика (сега при 13 218.66) ще докаже, че спадът е завършен и ще доведе до повторно тестване на 14 074.40. Въпреки това, ново падане през 61.8% Фибо корекция на ръста от 12 209.90 до 14 074.40 при 12 919.28 ще доведе до по-дълбоко понижение към ключовата подкрепа 12 209.90.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.