Щатският долар губи почва срещу канадския долар

Валутните пазари все още се търгуват в рейнджовете си за момента. Доларът отслабна леко през нощта, но остава над краткосрочните дъна спрямо другите основни валути. По същия начин йената също е ограничена в много тесни граници. След като се разпродаде за кратко в сряда, канадският долар се върна към шестгодишния връх спрямо щатския долар.

Възстановяването на американските акции снощи беше също толкова положително развитие за настроенията. И все пак в Азия няма последващи действия. Въпреки това, волатилността може да се върне по-късно днес, с излизането на PMIs и продажбите на дребно.

Абонирайте се сега, за да получавате нашите търговски сигнали на дневна база.

PMIs и продажбите на дребно следват

Петък се очертава натоварен ден за валутните трейдъри, като PMIs и отчетите за продажбите на дребно трябва да бъдат пуснати от всички краища на света. PMIs на еврозоната, PMIs и продажбите на дребно от Великобритания ще бъдат основните акценти в европейската сесия. Канада също ще освободи продажбите на дребно. САЩ ще пуснат PMIs и продажбите на съществуващи домове.

В Канада продажбите на дребно искряха през февруари, тъй като заглавния и основния индекси донесоха ръст от 4.8%. Консенсусът за март е по-нисък, обаче, с 3.7% за заглавния индикатор и 4.0% за основните продажби на дребно. Очакванията на анализаторите са по-ниски, тъй като по-голямата част от Канада беше блокирана миналия месец и не се предвижда повечето провинциални правителства да премахнат ограниченията до следващия месец. Неотдавна Онтарио удължи аварийния локдаун в цялата провинция до 2 юни, Нова Скотия до средата на юни, а в Британска Колумбия ресторантите на закрито остават затворени.

Канадският долар е една от най-силните валути, но слабите цифри за потреблението могат да бъдат проверка на реалността и може да предизвикат рязко прибиране на печалбите по късите позиции в USD/CAD.

USD/CAD спада до нов дневен минимум

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

 

Интрадей сигналите в USD/CAD остават неутрални към този момент и перспективите ме са непроменени. В посока нагоре пробив над съпротивата 1.2201 ще индикира краткосрочно дъно, при силна подкрепа от 1.2061. Търговските сигнали за деня тогава ще се обърнат нагоре за отскок.

Пробив под подкрепата 1.2061, обаче, ще има по-големи мечи последици. Следващата цел ще бъде 161.8% проекция на спада от 1.2880 до 1.2363, приложена от 1.2653 при 1.1816.

В по-голямата картина падането от 1.4667 се разглежда като трети лег на коригиращия модел от 1.4689 (върха за 2016). Търсим силна подкрепа при 1.2061 (дъното от 2017 г.) и 50% корекция на ръста от 0.9406 до 1.4689 при 1.2048, за да донесе отскок. Независимо от това е необходимо убедително движение над съпротивата 1.2653, за да имаме първият признак за средносрочно дъно. В противен случай изгледите ще останат низходящи в случай на силен отскок. Също така, ясен пробив под 1.2061 ще проправи пътя към 61.8% корекция от 0.9406 до 1.4689 при 1.1424.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.