Паундът скочи над $ 1.41, подпомогнат от облекчението на пазара за изборите в Шотландия и слабостта на долара

Паундът вчера поскъпна и надделява над австралийския и новозеландския долари. От друга страна, разпродажбата на йени продължава, докато зелените пари я следват отблизо. Въпреки силните данни за доверието на инвеститорите, еврото остава под силен натиск за продажби срещу стерлинга и озито.

Dow Jones Industrial Average и NASDAQ достигнаха рекордни върхове в началото на търговията в Ню Йорк, но впоследствие изтриха печалбите си, за да завършат деня по-ниско. За да следите търговията с акции, може да се абонирате за нашия спекулативен или дългосрочен портфейли.

Само добри новини за Великобритания

Партиите за независимост спечелиха мнозинство в парламента на Шотландия в събота, което според шотландския лидер Никола Стърджън й даде мандат да продължи с плановете за втори референдум за независимост. Но паундът се засили, тъй като участниците на пазара не тълкуваха това като краткосрочен риск, защото партията на Стърджън не спечели категорично мнозинство. В допълнение тя заяви, че първата й задача е да се справи с пандемията на COVID-19.

По отношение на короновируса, Великобритания понижи нивото на предупреждение за COVID до ниво 3 от ниво 4. Това означава, че „епидемията е в обща циркулация“. Сигналът от ниво 4 включваше „предаването е по-високо или нараства експоненциално“. Сега, когато нивото спадна, премиерът Джонсън има зелена светлина, за да облекчи повече ограниченията (определено за следващата седмица), като например да позволи на ресторантите да сервират на закрито.

Паундът на двумесечен връх спрямо долара

Интрадей сигналите по GBP/USD остават в посока нагоре за повторно тестване на върха 1.4242. Ясен пробив там ще възобнови по-големия възходящ тренд от дъното 1.1409 за тестване на дългосрочната съпротива 1.4376.

Дневна графика на GBP/USD
Дневна графика на GBP/USD

 

В посока надолу е необходим пробив под бившата съпротива, сега обърната в подкрепа, 1.4008, за да се сигнализира за формиране на краткосрочен връх. В противен случай перспективите ми ще останат предпазливо възходящи в случай на отстъпление.

Дневна графика на GBP/JPY
Дневна графика на GBP/JPY

 

Пробивът на GBP/JPY над съпротивата 153.40 потвърждава възобновяването на цялостния тренд от 124.05. Интрадей сигналите остават в посока нагоре за тест на дългосрочната съпротива 156.60 първо. Убедително движение там ще доведе до по-големи бичи последици. Следващата цел ще бъде 61.8% проекция на ръста от 133.03 до 153.40, приложена от 149.05 при 161.63. Също така, изгледите ми ще останат бичи, докато подкрепата 151.24 издържи, в случай на отстъпление.

Рискът за двойките на паунда може да дойде от това, ако Бейли каже нещо за изтъняване тази седмица или има негативни новини относно коронавируса. Следете заглавията!

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.