Снощи доларът се възстанови с помощта на лекото нежелание за риск и някои леки войнствени обрати в минутите на FOMC. И все пак, зелените пари все още не могат да пробият някое краткосрочно техническо ниво. Еврото остава най-силната валута за седмицата на този етап, последвано от йената. Стоковите валути обикновено са по-слаби, като озито не получи подкрепа от по-слабите от очакваните данни за заетостта. Канадският долар също беше повлечен от спада на цените на петрола. Златото и среброто пък бяха разклатени от насрещни ветрове при върховете.

Фондовите пазари се борят за сцепление в четвъртък след волатилната сесия на Уолстрийт, където криптовалутите се сринаха и намек за разговори за изтъняване от Фед стимулира разпродажби на пазара на облигации.

Купете слуховете и продайте факта? Или купете факта и продайте слуховете?

„Дори не мислим да обмисляме повишаване на лихвите“, каза председателят на Фед Джером Пауъл на последната си пресконференция. Но очевидно колегите му са променили мнението си. „Редица участници предположиха, че ако икономиката продължи да напредва бързо към целите на Комитета, може да е уместно в даден момент от предстоящите заседания да започне обсъждане на план за коригиране на темпото на покупка на активи“, показаха минутите вчера.

Но в крайна сметка фактът, че „участниците са се съгласили“, че икономиката все още е далеч от целите на Фед, има предимство пред всяка подобна закачка. И, както вече се телеграфира широко, Фед остава незагрижен от нарастващата инфлация. Сега всички инвеститори очакват с още по-голямо нетърпение юнската среща.

Пазарът на сребро получи удар, но се възстановява

Вчера също беше волатилна сесия за златото и среброто, след като фалшивия пробив над съпротивата 1875 беше бързо обърнат и златото затвори с дожи. По-силният долар със сигурност изигра своята роля, но неуспехът му да затвори над ключовата съпротива трябва да предупреди биковете, че може да имаме коригираща фаза – само един ден след среброто.

Белият метал скочи до най-високото ниво от 02 февруари във вторник, преди да обърне от $ 28.73. Мечият пин бар на среброто от вторник беше потвърден с разпродажбата вчера до 27.36. Все пак среброто остава в рамките на бичия канал, в съответствие с основните ми изгледи, но трябва да видим как волатилността отслабва, преди да обмислим нови дълги позиции. Според мен вчерашния спад и последващ обрат бе краткосрочно явление и като цяло трендът вероятно ще продължи.

Ще подължи ли да блести среброто?

Дневна графика на среброто
Дневна графика на среброто

 

Среброто е особено интересна търговия, тъй като индустрията ще продължи да се нуждае от все повече и повече от метала. В този смисъл пазарите на сребро може да са малко изолирани от дългосрочна гледна точка, тъй като нуждата е толкова голяма.

От друга страна, Фед продължава да залива пазарите с ликвидност, която трябва да продължи да тежи върху зелените пари. А това е нещо, което пък би следвало да продължи да работи в полза на среброто. Нивото от $ 30 е целта на биковете сега и ако успеем да пробием там, пазарът вероятно ще продължи да гледа към нивото от $ 50, както видяхме няколко пъти в миналото.

Технически, възходящата тренд линия от 31 март близо до 27.00 долара предлага силна подкрепа за суровината. Също така 50-дневната EMA отдолу се извива нагоре и доста често предлага подкрепа. Ако нещата се задържат така, гледам на зоната около 26.50 като на потенциална възможност за покупки. Дългият фитил на свещта от вчера показва, че отдолу все ощ има много купувачи.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.