Стерлингът и доларът се търгуваха по-слабо вчера на фона на приглушената търговия заради почивните дни в САЩ и Великобритания. Тази сутрин доларовият индекс се търгува по-ниско и трябва да наблюдаваме ценовото действие близо до 89.50/30. Пробив там може да се окаже мечи сигнал за спад към 88-86 в дългосрочен план, което показва силата на другите глобални валути. Паундът и озито (AUD) изглеждат бичи, докато EUR/JPY може да се изправи срещу поредица от краткосрочни съпротиви в зоната 134-135, откъдето падането изглежда възможно. Еврото евентуално може да се насочи към 1.23/1.2320 в кратки срокове.

Относно търговията на фондовите борси, следете анализите на Николай Тосков.

RBA не изненада пазарите

Членовете на управителния съвет на Резервната банка на Австралия (RBA) решиха да поддържат официалния лихвен процент (OCR) на рекордно ниско ниво от 0.10% по време на днешното заседание по паричната политика. Както се очакваше, RBA запази и целта си от 10 базисни пункта за доходността от 3-годишните австралийски държавни облигации непроменена.

Централната банка също запази параметрите по програмата за закупуване на държавни облигации. Политиците добавиха, че няма да увеличат паричната лихва, докато действителната инфлация не бъде устойчива в рамките на целевия диапазон от 2% до 3%.

След като видях първоначалната реакция на движенията след RBA, всъщност нямаше почти никакви движения, търговците на AUD/USD би трябвало да изчакат пълния отговор на пазарите от последните катализатори, свързани с инфлацията и изтъняването в САЩ, да не забравяме и стимулите. Затова днешния ISM PMI в производството на САЩ ще бъде следен, дори да е вероятно да повтори нивото 60.7. Причината може да е търсенето на ранни сигнали за инфлация и заетост преди американския NFP и следващата среща на Фед.

Озито се отдръпна от 23.6% Фибо ниво

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

AUD/USD намали интрадей печалбите с 25 пипса до 0.7737 след решението за лихвения процент на RBA по-рано тази сутрин. Двойката приветства и повсеместната слабост на щатския долар и леко положителните катализатори у дома, също в Китай, по време на азиатската сесия.

Технически AUD/USD се намираше в низходяща корекция през последните три седмици, след спада от съпротивата 0.7890. Интрадей сигналите по AUD/USD остават неутрални за момента, но по-нататъшното покачване остава предпочитания сценарий, докато подкрепата 0.7674 е непокътната. В посока нагоре пробив над 0.7890 ще възобнови ръста от 0.7531 за повторно тестване на 0.8006.

Въпреки това, в посока надолу, убедително движение под 0.7674 ще предположи, че корекцията от 0.8006 се разширява с още един низходящ лег. Търговските сигнали в рамките на деня ще се обърнат за надолу за тестване на подкрепата 0.7531 и вероятно по-ниско.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.