Доларът е по-слаб, докато Фед надвисва над пазарите

Волатилност се наблюдава на валутните пазари днес, докато чакаме изявлението за паричната политика на Фед. Инвеститорите ще следят за съобщения особено относно лихвените проценти, инфлацията и кога Фед вероятно ще започне да намалява своите покупки на държавни облигации. Доларовият индекс падна под непосредствената подкрепа 92.50, а еврото се повиши над 1.1820. Стоковите валути се представиха най-зле вчера, водени от новозеландския долар. Йената е най-силна за момента, следвана от швейцарския франк.

На фондовите пазари пък инвеститорите станаха по-предпазливи, тъй като Уолстрийт усвоява пика в сезона на печалбите. Репресиите в Китай от началото на седмицата продължават да имат вълнообразен ефект, докато отчетите за приходите на най-големите американските технологични компании бяха смесени. А притесненията за растежа се влошават заради новите насоки от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Пазарите обръщат очи към „присъдата“ на Фед

Без актуализации на точковата диаграма и без икономически прогнози, фокусът на срещата на FOMC днес ще бъде политическото изявление и пресконференцията. Като цяло очаквам Фед да остави паричната политика непроменена тази седмица. Пауъл ще потвърди, че макар да са започнали дискусии относно изтъняването, консенсус далеч не е постигнат. Със заплахата от силно заразния Delta вариант, изтичащия мораториум за изгонване и повечето обезщетения за безработица, просто има твърде много несигурности за Фед, за да натисне педала на изтъняването. Данните от САЩ също са смесени.

Според мен, повече информация за промените в политиката ще бъде разкрита на симпозиума Джаксън Хоул в края на август, последван от срещата през септември. Но ако днес Фед включи в изявлението си опасения относно Delta варианта, щатският долар може бързо да удължи понижението си. Ако централната банка се отдръпне от тези притеснения и официално признае, че изтъняването идва, доларът ще скочи.

USD/JPY тества многоседмичната подкрепа 109.50 преди Фед

Пробивът под незначителната подкрепа 110.00 предполага, че възстановяването на USD/JPY от 109.06 е приключило на 110.58. Интрадей сигналите се обръщат за надолу за ретестване на 109.06 първо. Ясен пробив там ще възобнови спада от 111.65 към 38.2% Фибо корекция на ръста от 102.58 до 111.65 при 108.19. Там е разположена в момента и 200-дневната ЕМА.

Дневна графика на USD/JPY
Дневна графика на USD/JPY

В посока нагоре, убедително движение над 110.58 ще обърне изгледите обратно във възходящи за повторно тестване на съпротивата 111.65.

Интрадей сигналите в EUR/JPY първо стават неутрални, тъй като консолидацията от 128.59 може да се разшири допълнително. Краткосрочните перспективи остават низходящи, докато съпротивата 131.08 се задържи. От друга страна, ясен пробив под 128.59 ще възобнови спада от 134.12, а целта на мечките ще бъде бившата съпротива, обърната сега в подкрепа, при 127.07.

Дневна графика на EUR/JPY
Дневна графика на EUR/JPY

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.