Разпродажбата на долара отново набира скорост в Азия днес, като накрая EUR/USD проби над 1.18. От друга страна, новозеландският долар отбелязва забележим скок, тъй като броят на Covid случаите падна до най-ниското ниво от 6 дни. Пазарите обаче са смесени другаде, с допълнителна сила в еврото, последвано от паунда. Канадският и австралийският долари изостават след кивито.

През нощта DOW спадна с -0.16%. S&P 500 се повиши с 0.43%, а NASDAQ нарасна с 0.90%. 10-годишната доходност спадна с -0.027 до 1.285, обратно под нивото 1.3. Абонирайте се за Динамичния портфейл от акции, за да не изпускате движенията на пазара.

Доларът се задържа близо до двуседмичните дъна след коментарите на Фед

Председателят на Фед Джером Пауъл не предложи никакъв сигнал за времето на изтъняване в Jackson Hole и това остави пазарите по-уверени, че предстои септемврийски ход.

Поредица изявления на членове на Фед преди Пауъл изтъкнаха различни случаи на изтъняване с различни темпове, но председателят предложи много малко. Той каза, че на последното заседание на FOMC на 27-28 юли е бил на мнение, че свиването трябва да започне тази година. Оттогава той отбеляза, че имаше силен доклад за работните места, но и по-нататъшно разпространение на Делта варианта. Без да отдава относителна тежест на някой от тези фактори, той каза, че те ще оценяват внимателно входящите данни. Затова сега инвеститорите насочват погледа си към NFP в петък.

Що се касае до вторник, БВП на Франция, безработицата в Германия и одобренията за ипотечни кредити във Великобритания ще бъдат публикувани в европейската сесия. Но основният акцент ще бъде върху CPI на еврозоната. Текущите печалби на еврото бяха скромни, но биха могли да се ускорят, ако инфлацията и данните за пазара на труда изненадат нагоре. По-късно през деня Канада ще освободи БВП. САЩ ще пуснат индекса на цените на жилищата, Чикагския PMI и по-важното доверие на потребителите.

Имайте предвид, че днес е последният ден на месеца, което често се възприема от трейдърите като края на лятото. С последните ваканции на плажа или началото на учебната година в съзнанието на всички, това традиционно е период на консолидация, а не на продължение. Месечните потоци могат да доведат до волатилност в рамките на деня, но тези ходове обикновено не траят дълго.

Технически анализ за еврото

Пробивът на EUR/USD над съпротивата 1.1804 сега би трябвало да потвърди краткосрочното дъно на 1.1663, при условие на бича конвергенция в 4-часовия MACD. Интрадей сигналите се обръщат за нагоре за тестване на 1.1908 първо. Ясен пробив там ще покаже, че спадът от 1.2266, както и моделът на консолидация от 1.2349, са приключили. Краткосрочните изгледи ще се обърнат във възходящи към съпротивата 1.2266/2349.

От друга страна, пробив под незначителната подкрепа 1.1734 ще насочи фокуса обратно към ключовата зона 1.1704/1663 вместо това.

Дневна графика на еврото
Дневна графика на еврото

 

В по-голямата картина ръстът от 1.0635 се разглежда като трети лег на модела от 1.0339 (дъното за 2017 г.). По-нататъшното рали остава за предпочитане, докато подкрепата 1.1602 издържи, за тестване на съпротивата при 1.2555 след това. Въпреки това убедителен пробив под 1.1602 ще оспори, че покачването от 1.0635 е приключило и ще обърне средносрочната перспектива отново в низходяща. По-дълбок спад ще се наблюдава до 61.8% корекция на ръста от 1.0635 до 1.2349 при 1.1289 и по-надолу.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.