Доларовият индекс се търгува силно след обявяването на евентуално свиване до края на годината, като еврото рязко падна обратно до нива под 1.1850. Озито и паунда обърнаха надолу, а лирата очаква решението на Банката на Англия по-късно днес. Йената изтри последните печалби, тъй като настроенията за риск отново се завръщат. Вчера пък канадският долар бе с най-лоши резултати, потиснат от слабостта в цените на петрола.

BOE ще остави политиката си непроменена и ще публикува новите прогнози в „Супер четвъртъка“

Фокусът относно Банката на Англия тази седмица е дали резултатът от прегледа на политиката ще бъде разкрит. По-специално, дали ще има насоки относно последователността на излизане от QE и рекордно ниската лихва.

Подобно на Фед, политиците в Обединеното кралство смятат, че нарастването на инфлацията е преходно. Това, което разделя обаче Великобритания от централната банка на САЩ, е, че Банката на Англия видя общия ценови натиск като достатъчно силен, за да намали покупките на активи по-рано тази година.

Междувременно, икономическите прогнози, отразяващи икономическото развитие след юни, също ще бъдат внимателно наблюдавани. Очаквам политиците да останат оптимистични за икономическите перспективи. Вероятни са подобрения в краткосрочните прогнози за растежа на БВП и инфлацията.

Вярвам, че BoE ще стане по-оптимистична и по-малко миролюбива, но политиците може да бъдат разделени по отношение на незабавното намаляване. Най-малко един и вероятно двама политици ще гласуват за затягане. Ако са повече от двама, бихме могли да видим рязко положителна реакция при паунда.

Ще падне ли GBP/USD  в резултат на решението на Банката на Англия?

Вероятно не. Федералният резерв също е миролюбив и признаците за по-слаба инфлация в САЩ вероятно ще натежат върху зелените пари. Ако фондовите пазари продължат да се наслаждават на подкрепата от централните банки, произтичащите от това настроения за риск биха позволили на кабела да се изкачи обратно.

Дневна графика на GBP/USD
Дневна графика на GBP/USD

 

Интрадей сигналите по GBP/USD остават първо неутрални. Консолидацията от 1.3981 може да се разшири допълнително. Но перспективите ми са непроменени, че коригиращият модел от 1.4241 би могъл да е завършил с три вълни до 1.3570. Очаквам по-нататъшно покачване, докато подкрепата 1.3766 издържи.

В посока нагоре ясен пробив над 1.3981 ще възобнови ръста от 1.3570 за повторно тестване на върха 1.42418. Убедително движение под подкрепата 1.3766, обаче, ще обърне този бичи сценарий и ще донесе повторен тест на 1.3570.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.