Доларът се опитва да удължи възстановяването си тази сутрин, като акцентът се насочва към NFP  отчетът за работните места извън фермите. Дали Фед ще започне да намалява покупките на активи до края на годината или по-рано, ще зависи много от данните за пазара на труда през третото тримесечие.

Другаде, озито се търгува с по-мек тон след миролюбивите коментари от управителя на RBA. Швейцарският франк и йената също отслабнаха леко, тъй като американските акции достигнаха рекордни върхове снощи. Научете повече как да инвестирате в акции дългорочно, спекулативно или просто как да печелите от дивиденти.

Може ли NFP докладът да запази вратата отворена за съобщение за изтъняване на Jackson Hole?

Пазарите очакват ръст от 870 хил. работни места през юли, като средната почасова печалба се очаква да нарасне с 0.3% м/м, а безработицата да спадне от 5.9% на 5.7%.

Разглеждайки свързаните данни, заетостта според ISM в производството е нараснала с 3 пункта до 52.9. Заетостта в услугите на ISM също се вдигна с 4.5 пункта до 53.8. Четириседмичната пълзяща средна стойност на първоначалните молби за безработица беше относително непроменена на 394 хиляди. Ръстът на частните работни места на ADP, обаче, направи голям пропуск с ръст от само 330 000. Така че съществува риск от голяма изненада в данните за NFP.

Пазарните реакции:

След достигане на върховете в средата на юли, доларът се установи посредата на едногодишния си рейндж спрямо повечето от основните си конкуренти. Така всъщност не остави ясни технически пристрастия преди доклада за работните места този месец.

По отношение на потенциалното търговско позициониране читателите може да искат да обмислят възможностите за продажба на EUR/USD при силен NFP, което може да остави вратата отворена за съобщение за изтъняване в Jackson Hole по-късно този месец. При този сценарий най-търгуваната валутна двойка би могла да има достатъчно място за тестване на годишното си дъно близо до 1.1700. USD/JPY най-вероятно пък ще достигне 110.

Едва ли ще видим някаква трайна сила в щатския долар или продължителна разпродажба в облигациите в случай на данни около 900-980 хил. Но дори и цифрата от 1.0 милион да се появи днес, търговците ще изискват повторение в доклада през септември, за да започне свиването през 4-тото тримесечие.

Междувременно слаб доклад за работните места (и последващо забавяне на графика за нормализиране на Фед) може да предостави възможност за покупки в GBP/USD. След фалшивия пробив от миналия месец под подкрепа до 1.3700, биковете са подготвени за потенциално нарастване към върховете на 2021 г. около 1.4200, ако икономическите данни на САЩ се запънат.

USD/CAD също би трябвало да получи следващата си посока от данните за пазара на труда

Канада също ще публикува данните за пазара на труда след обяд. След силния търговски отчет и скорошно увеличение на IVEY PMI, икономистите ще следят за още един месец на силен ръст на заетостта. С увеличените ваксинации и по-малкото ограничения, ръстът на работните места трябва да се увеличи през юли, потвърждавайки намаляването на покупките на BoC. Очакванията са за +177 500 нови работни места. Докато безработицата в Канада се предвижда да падне до 7.4% от 7.8% през юни.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

 

Изгледите в USD/CAD остават непроменени и интрадей сигналите са неутрални за консолидация. Очаквам по-нататъшен спад, докато съпротивата 1.2605 се задържи. Там се намира и 200-дневната ЕМА. Ясен пробив под 1.2421 ще възобнови спада от 1.2806 за тестване на подкрепата 1.2311 (61.8% корекция на ръста от 1.2006 до 1.2805).

От друга страна, убедително движение над 1.2605, обаче, ще обърне перспективите във възходящи за повторно тестване на върха от юли 1.2806.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.