В четвъртък, след вълна от предимно по-слаби от очакваното икономически данни, основните индекси в САЩ затвориха с минимални промени .Dow Jones Industrial Average  се понижи с 45 пункта или 0,1%, докато S&P 500  се повиши с 0,1%, а Nasdaq Composite  се повиши с 0,1%.

Поредица от данни за икономиката, включително по-високи от очакваното седмични молби за помощи при безработица и индекс на Фед на Филаделфия, който надмина очакванията, но все още остана негативен, поражда опасения относно темпото на забавяне на икономиката в момент, когато се очаква Фед да поддържа лихвите по-високи за повече време.

Цената на петрола падна с около 5% в четвъртък до най-ниското си ниво от четири месеца, тъй като инвеститорите се тревожат за глобалното търсене на петрол след слабите данни от САЩ и Азия. Crude Oil (WTI)  загуби $3,76, или 4,9%, до 72,90 $.  Като  по-рано през деня се търгуваше на най-ниските си стойности от 7 юли, съответно на  72,16 $ .

Днес с интерес ще очаквам данните от най-важният индикатор за състоянието на инфлацията в еврозоната – индексът на потребителските цени . Очаква се те да отбележат значително понижение на годишна база до  2,9 % от предходните 4,3 % . На месечна база също очакваме индексът да покаже намаление в стойноста си до 0.1 % от предходни 0,3 %. Ако данните се окажат по високи от очакваното, това би повлияло бичо на EUR в крос курсовете му с основните валути . По късно през деня ще получим и данните за новите разрешителни за строеж в САЩ, които ще ни дадат още един щрих в представата ни за състянието на щатската икономика.

Основни акценти в икономическия календар за днес.

12:00

EUR CPI (YoY ) (Oct) : Очаквана стойност 2,9 %

EUR CPI (MoM) (Oct) : Очаквана стойност 0,1 %

15:30

Bilding Permits (Oct) : Очаквана стойност 1.450 М .

 

Автор: Божил Зархулев

За въпроси и коментари се обръщайте към мен на тел. 0899154909  или през контактаната форма на www.toskov.com

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.