Дневен анализ на криптовалути 22.01.2024

Здравейте скъпи приятели, колеги и партньори. Всички ни познавате като доста консервативни инвеститори и анализатори и вероятно ще се изненадате ,че от днес ще започнем нов раздел в нашето портфолио от анализи,а именно анализ на крипто валути и новините свързани с тях. Това идва в отговор на десетки запитвания от наши партньори и клиенти за виждането на мен и екипа ни за света на крипто валутите и блокчейн технологиите. Чувстваме се длъжни да задоволим интереса ви и да бъдем максимално полезни ,за да вземете вашето информирано решение.

Криптовалутата биткойн е изправена пред период на предизвикателство, тъй като се стреми да поддържа стабилност над критичното ниво на подкрепа от $40 000. След скок в стойността след одобрението на биткойн борсово търгуван фонд (ETF), дигиталната валута отбеляза намаляване на печалбите си, като цената й в момента възлиза на $41 111. Това представлява лек спад през деня и по-значителен спад през последната седмица.

Инвеститорите и наблюдателите на пазара обръщат голямо внимание на представянето на биткойн, особено когато се движи близо до тази основна ценова подкрепа. Първоначалният ентусиазъм, който се появи с пускането на ETF, нямаше траен ефект върху оценката на биткойн, противно на това, което някои участници на пазара може да са очаквали.

Въпреки настоящите мечи тенденции, някои анализатори остават обнадеждени за бъдещето на биткойн, особено с наближаващото събитие за преполовяване през април. В исторически план подобни събития са довели до възходящи пазарни настроения и има очакване да се види дали предстоящият халвинг ще катализира друга възходяща траектория за криптовалутата. Фокусът на пазара сега се измества от краткотрайното вълнение от ETF към потенциалното въздействие на халвинга. Това събитие, което се случва приблизително на всеки четири години, намалява наградата за копаене на нови блокове биткойн наполовина, като ефективно ограничава предлагането и потенциално повишава цената, ако търсенето остане постоянно.

Дългосрочните перспективи за растеж на биткойн продължават да бъдат тема на дебат сред анализаторите. Докато някои са оптимисти, цитирайки недостига, предизвикан от халвинга като положителен двигател на цената, други остават предпазливи поради нестабилния характер на пазара на криптовалута. Тъй като биткойн наближава този критичен момент,в който способността му да се задържи над нивото на подкрепа от $40 000 се разглежда като ключов индикатор за краткосрочната му траектория.

 

Bitcoin / Dollar

Биткойн/долар в рамките на деня: движение към 42250$

Пивот пойнт : 40400$

Моите предпочитания: Възходящо движение към 42250$.

Алтернативен сценарий: Пробивът надолу от 40400$ би довел движение към нива 39690$ и 39270$.

Ethereum / Dollar

Етер/долар в рамките на деня: низходящото движение взима превес, докато нивото от 2448$ е съпротива

Пивот пойнт: 2448$.

Моите предпочитания: Низходящо движение докато 2448$ е съпротива.

Алтернативен сценарий: Възходящият пробив на 2448$ би довел до нивата 2494$ и 2522$.

Litecoin / Dollar

Лайткойн/долар в рамките на деня:низходящо движение, докато 71,8$ е съпротива

Пивот пойнт: 71,8$.

Моите предпочитания: Низходящо движение, докато 71.8$ е съпротива.

Алтернативен сценарий: Над 71.8$ ще търся движение към нивата 73.1$ и 73.9$.

 

 

За въпроси и коментари се обръщайте към мен на тел. 0899154909  или през контактаната форма на www.toskov.com

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.