Дневен анализ на криптовалути 29.01.2024

Решението на Федералния резерв относно лихвените проценти е критичен икономически лост, който традиционно влияе върху традиционните пазари и, както се видя, също и върху пазара на криптовалути. Непроменен лихвен процент може да поддържа статуквото, вероятно поддържайки стабилни инвестициите в активи като Bitcoin и Ethereum. Едно намаление обаче може да сигнализира за икономическа предпазливост, потенциално намалявайки привлекателността на рискови активи като криптовалути или, обратно, може да накара инвеститорите да търсят по-висока възвръщаемост на крипто пазара, ако традиционните инвестиции се провалят.

Прочетохте ли последната ни статия за най-подходящи за инвестиране в момента имотни тръстове?

Анализирайки графиката на BTC/USD ,виждаме отличителните белези на „война“ между биковете и мечките. Нивото на непосредствена съпротива, което  наблюдавам, е около нивоти от $42 500, която Биткойн тества наскоро. Това ниво е от решаващо значение, тъй като решително затваряне над него може да сигнализира за нарастващ бичи импулс. От друга страна, нивото на подкрепа от приблизително $39 528, което съответства на психологическо кръгло число и предишна област на интерес, е такова, което търговците вероятно ще защитават енергично.

Предстоящото решение на Фед може да послужи като катализатор за следващия голям ход на Биткойн. Ако лихвените проценти останат непроменени, Биткойн може да продължи да тества нивото на съпротива и пробив нагоре може да потвърди бичи обрат. Въпреки това, ако лихвите бъдат намалени, реакцията на Биткойн може да бъде още по-непредвидима.

Bitcoin / Dollar

Биткойн/долар в рамките на деня:Низходящо движение докато 42760 е съпротива
Пивот пойнт: 42760.
Моите предпочитания: Докато 42760 е съпротива, движение към ниво 40880.
Алтернативен сценарий: Пробивът нагоре от 42760 ще доведе до нива 43480 и 43920.

Ethereum / Dollar

Етер/долар в рамките на деня: отскок към 2347

Пивот пойнт: 2227.
Моите предпочитания: Отскок към 2347.
Алтернативен сценарий: Пробивът в посока надолу от 2227 би довел до нива 2184 и 2158.

Litecoin / Dollar

Лайткойн/долар в рамките на деня: спадът преобладава, докато 68,5 е съпротива
Пивот пойнт:  68,5.
Моите предпочитания: Къси позиции, докато 68.5 е съпротива.
Алтернативен сценарий: Над 68,5 движение към нива 69,8 и 70,6.

За въпроси и коментари се обръщайте към мен на тел. 0899154909  или през контактаната форма на www.toskov.com

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.