Дневен анализ на криптовалути 23.02.2024

CME Group, водещият пазар на деривати в света, обяви, че планира допълнително да разшири предлагането си на деривати на криптовалута с добавянето на фючърси на Micro Bitcoin Euro и Micro Ether Euro на 18 март. „Глобалните инвеститори потърсиха по-прецизни инструменти за управление на риска си, тъй като интересът към биткойн и етер нараства. Като такъв, ние видяхме четирикратно увеличение на обема на нашите деноминирани в щатски долари микро биткойн и микро етер фючърси“, каза Джовани Вициозо, Глобален ръководител на продуктите за криптовалута в CME Group.

„Стартирането на тези нови Микро договори, деноминирани в евро, ще предостави на клиентите допълнителни продукти за по-ефективно хеджиране на експозицията на биткойн и етер във втория най-търгуван фиат след базираните на щатски долари договори. От началото на годината 24% от биткойн и Обемът на фючърсите на Ether в CME Group е транзакиран от региона на EMEA и ние продължаваме да разработваме допълнителни инструменти за клиентите там, за да хеджират своите крипто портфейли и да изразят или да видят потенциални пазарни движения.“ Създадени да отговарят на деноминираните в щатски долари аналогове, фючърсните договори за микро биткойн евро и микро етер евро ще бъдат с размер на една десета от съответните им основни криптовалути.

TP ICAP ще подкрепи този дефиниращ пазара крипто дериват от CME Group чрез предоставяне на услуги за улесняване на блокиране на този продукт. Нашият глобален бизнес с цифрови активи предоставя услуги за откриване на цените и изпълнение на пакета от крипто деривати на CME Group (NASDAQ:CME) от началото на 2020 г., използвайки силните страни на TP ICAP в свързването на пазарни участници като основа за нашето предложение за цифрови активи“, каза Сам Нюман, ръководител на дигиталните активи Брокерство в TP ICAP.

Интересът към крипто дериватите отбеляза огромен ръст в световен мащаб през последните години и тези нови деноминирани в евро микрофючърсни договори ще помогнат за по-нататъшното разширяване на достъпността и полезността на крипто дериватите, особено в Европа.“ Пакетът от продукти за криптовалута на CME Group продължава да осигурява постоянна ликвидност, обем и открита лихва за клиенти, които искат да хеджират своя риск или да получат експозиция към класа активи. Януари беше рекорден месец по отношение на среден дневен обем (71 хиляди договора) за всички продукти на криптовалута. В допълнение, средният дневен отворен интерес за биткойн и фючърси на етер достигна исторически върхове за месеца (съответно 23,5 хиляди договора и 6 хиляди договора). Фючърсите на Micro Bitcoin и Micro Ether също отбелязаха скок на търговията, като средните дневни обеми нараснаха с 43% спрямо декември 2023 г.

 

Bitcoin / Dollar

Биткойн/долар в рамките на деня: низходящо движение , докато 51630$ е съпротива

Пивот пойнт: 51630$

Моите предпочитания: низходящо движение, докато 51630$ е съпротива.

Алтернативен сценарий: Пробивът нагоре от 51630$ би довел до нива от 52450$ и 52930$.

Ethereum / Dollar

Ether / Dollar в рамките на деня:низходящо движение , докато 2975$ е съпротива

Пивот пойнт : 2975$

Моите предпочитания: низходящо движение , докато 2975$ е съпротива.

Алтернативен сценарий: Над 2975$ ще търся нива от 3029$ и 3061$.

Litecoin / Dollar

Лайткойн/долар в рамките на деня: низходящо движение, докато 69$ е съпротива

Пивот пойнт: 69.0$.

Моите предпочитания: низходящо движение , докато 69$ е съпротива.

Алтернативен сценарий: Пробивът нагоре от 69$ би довел до нива 70.2$ и 70.9$.

За въпроси и коментари се обръщайте към мен на тел. 0899154909  или през контактната форма на www.toskov.com

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.