Дневен анализ на криптовалути 05.02.2024

В момента XRP е заключен в ожесточена борба с мечите сили. Цифровият актив, който оперира в мрежата на Ripple, изпитва трудности при установяването на позиция над критичен технически индикатор — 200 (EMA). Този индикатор служи като важен барометър за дългосрочната тенденция и настроенията на инвеститорите. За XRP оставането под това ниво предполага, че на актива му липсва бичият импулс, необходим за преминаване към възходяща траектория.   

Ethereum показва признаци на загуба на възходящата си инерция, като не успява да формира по-висок връх – индикатор, който търговците често тълкуват като знак за предстояща корекция на цената. Графиката на ETH разкрива показателен модел; липсата на нов по-висок връх е значителна.  Неспособността на Ethereum да премине отвъд скорошния си връх може да предполага, че биковете се изчерпват и може да е в ход преоценка на пазарните настроения. Ако Ethereum не успее да поддържа нивото на подкрепа, това може да предизвика срив на цената, сигнализирайки за преминаване към низходящ тренд

Бойното поле на нестабилността на крипто пазара продължава и Solana (SOL) не е пощадена от неговите капризи. Някога любимец на крипто света заради своята бързина и ефективност, SOL наскоро беше изправен срещу стената, борейки се да надмине критичната граница от $100. Графиката на цените отразява разказ за борба и съпротива, рисувайки картина на актив, нуждаещ се от импулс. Техническите перспективи за SOL изглеждат обещаващи. След период на възходяща активност, която събуди интереса на много инвеститори, SOL удари съпротива близо до нивото от $100. Това ниво на съпротива представлява значителна психологическа и финансова бариера, тъй като там се натрупват поръчки за продажба, оказвайки натиск върху цената надолу. Въпреки усилията за рали, активът не успя да генерира необходимата инерция, за да преодолее този праг с лекота и в момента се консолидира при него.

Един от ключовите фактори, влияещи върху това слабо представяне, може да бъде хладната реакция на пазара към обявяването на Solana phone Saga 2. Новината, която се очакваще да вдъхне известен ентусиазъм на пазара, не успя да осигури съществена подкрепа за цената на Solana. Гледайки диаграмата, местните нива на подкрепа са ясно очертани. Първата линия на защита за SOL се намира около ценовия диапазон от $88-$90, където предишните спадове са намирали купувачи, които чакат. Ако това ниво не успее да се задържи, следващата подкрепа може да не се появи, докато не достигне по-стабилното ниво от $70, което може да действа като по-силна подкрепа за цената. Обратно, съпротивата над $100 сега е по-страшна от всякога. С всяко отхвърляне решимостта на купувачите отслабва и нивото от $100 се превръща от обикновена ценова точка в решаващо психологическо ниво, което не бива да пропускате.

Bitcoin / Dollar

Биткойн/долар в рамките на деня: бичи тренд, докато 42360$ е подкрепа

Пивот пойнт: 42360 $.

Моите предпочитания: Възходящо движение, докато 42360$ е подкрепа.

Алтернативен сценарий: Пробивът надолу от 42360$ би довел до нива 41600$ и 41150$.

Ethereum / Dollar

Етерериум/долар в рамките на деня: бичи тренд, докато 2282$ е подкрепа

Пивот пойнт 2282$ .

Моите предпочитания: Възходящо движение, докато 2282$ е подкрепа.

Алтернативен сценарий: Под 2282$ очаквам нива от 2237$ и 2210$.

Litecoin / Dollar

Лайткойн/долар в рамките на деня: над горната си линия на Болинджър

Пивот пойнт: 66,7$.

Моите предпочитания: Възходящо движение , докато 66.7$ е подкрепа.

Алтернативен сценарий: Под 66,7$ очаквам нива от 65,5$ и 64,7$.

 

За въпроси и коментари се обръщайте към мен на тел. 0899154909  или през контактаната форма на www.toskov.com

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

 

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.