Дневен анализ на криптовалути 31.05.2024

 

Цената на биткойн се придвижи слабо в днес, тъй като търговците останаха предпазливи преди ключовите данни за инфлацията в САЩ, които вероятно ще се отразят на перспективите за лихвения процент.  Биткойнът се повиши с 0,5% през последните 24 часа до $68 489,9 до 01:13 ET (05:13 GMT) и се очаква да поскъпне с близо 13% през май. Но въпреки печалбите си за месеца, токенът все още остава в рамките на търговски диапазон от $60 000 до $70 000, установен от средата на март.

Страховете от лихвените проценти бяха най-големият фактор зад представянето на Биткойн в диапазона, тъй като перспективата за високи лихвени проценти намали перспективата за цените на токена и по-широкия крипто пазар. Множество служители на Федералния резерв предупредиха на последните сесии, че централната банка има малко доверие, че инфлацията намалява, което от своя страна помрачи плановете й да започне намаляване на лихвените проценти. Техните коментари дойдоха преди ключови данни за ценовия индекс на PCE, който е предпочитаният от Фед измерител на инфлацията. Отчитането се очаква по-късно днес и се очаква да покаже инфлацията леко охладена през април, но остава доста над годишната цел на Фед . Перспективата за високи за по-дълги лихви  е охлаждаща за крипто пазарите, като се има предвид, че предвещава ограничена ликвидност и намалява привлекателността на високорисковите, спекулативни активи.

 Токен номер 2 в света Ether падна с над 1% до $3746,50. Но алткойнът добави близо 25% през май, като по-голямата част от печалбите му идват през изминалата седмица, след като Комисията по ценните книжа и борсите отбеляза известен напредък към одобрението на борсово търгуван фонд, който директно проследява токена. Но решение за действителното листване на спот Ether ETF все още не е взето. Други алткойни се понижиха. XRP падна с 1,6%, докато SOL падна с 2,8%. SOL също се представи отлично през април с ръст от 30%. Сред меме токените SHIB, DOGE и PEPE паднаха между 3,6% и 7,7%. Но PEPE се търгува с над 100%  напредък през май.

 

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.