Прогнози за Форекс Пазара за 08-12 Юли 2019

Успешната първа седмица на Юли ни дава уверение, че дори и по-слабо ликвидни, пазарите работят добре и през лятото 🙂

Дори само на AUDCAD успях да направя 3 позиции и в Петък и трите бяха на таргета и затворени своевременно. (150 пипа)

Ози Долар имам все още отворени 2 къси позиции, като и двете са на плюс и очаквам развитие. (отворени)

CADCHF не ни даде вход, въпреки че имаше страхотен потенциал. По-скоро тази седмица ще го наблюдавам вече за възможност за дълга позиция.

EURJPY чудесен вход и почти достигнат таргет. Аз лично в Петък затворих и тази позиция, въпреки, че още търпи развитие. (75 пипа)

GBPNZD хванахме посоката, но не ни даде вход.

AUDCHF е в зоната за корекция, но все още няма вход.

EURCAD хванахме посоката, но не ни даде вход.

NZDUSD – след 30 пипа цена на печалба, обърна рязко в петък след новините за NFP. Ако не сте менажирали активно сделката си, тази би трябвало да е с ударен стоп. Аз лично излязох от позиция още в 8:00 сутринта, защото на 4 часа определено имаше настроения за пътуване на юг.

Пазарът е странно животно през лятото и трябва да сте изключително внимателни, когато сте в сделка. Нямам в предвид да треперите за всеки пип, но определено трябва да менажирате активно сделките си. Много от големите играчи отсъстват и пазарът е „тънък“, както те самите се изразяват. Ликвидността е ниска и вероятността за резки движения, предизвикани от доста по – малки играчи са напълно в реда на нещата.

Направих кратка ретроспекция, защото отново чух, че през лятото не трябвало да се търгува. Това е въпрос от лично естество и при внимателен риск мениджмънт нещата обикновено се получават.

И да преминем към анализите и прогнозите за форекс пазара за втората седмица на Юли.

AUDCHF – Продажба

За мен този инструмент още е с потенциал за продажба. Виждаме съществуващата дивергенция, виждаме и че W%R е пресякъл -20. Цената е в зоната за корекция. Всеки Пин бар, поглъщащ бар или инсайд бар ще бъде основание за влизане в къса позиция. Най-близкият таргет е 0.6760, следващият е 0.6715

AUDCHF
AUDCHF

AUDNZD – Продажба

И този инструмент е в зоната за корекция. Потвърждават го и хоризонталната съпротива и наклонената съпротива. Търсим екшън прайс сигнал за вход на къса позиция. Първи таргет 1.0435, втори таргет 1.0390

AUDNZD
AUDNZD

AUDUSD – Продажба

Формира огромен инсайд бар и цената е вътре вече цяла седмица. Всяко затваряне под него ще бъде основание за вход на къса позиция.

AUDUSD
AUDUSD

EURAUD – Корекция и Продажба

Очаквам корекция до зоната от 1.6210 – 1.6240. В тази зона ще търся сигнал за вход с къса позиция.

EURAUD
EURAUD

EURNZD – Продажба

Цената е в зоната за корекция. Възможно е да направи и нов опит за по-висока цена, преди да поеме на долу. Чакам ясно изразен сигнал за къса позиция.

EURNZD
EURNZD

За сега виждам потенциал в тези инструменти. Ако видя нови сделки, ще направя продължение и на тази публикация.

Желая Ви успешен трейдинг 🙂

Напомняне: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Не забравяйте да споделяте отдолу в коментарите Вашите резултати, препоръки или критики.

 

 

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.