Прогнози за Форекс Пазара за 16-20 Септември 2019

Както винаги, дойде време за поредната порция седмичен форекс анализ. И както винаги, анализите ми са базирани изцяло на прайс екшън или движението на цената.

Красотата на този анализ е, че не се нуждаем от никакви изоставащи индикатори и разчитаме изцяло на нашата графика. Четем свещите като азбука и се опитваме да разберем „Умните пари“ какво са решили да правят. Те ще правят големите пари, а ние ще припкаме след тях и ще събираме трохичките 🙂

И така, да се залавяме за работа. Таз-седмичната порция е следната:

AUDJPY – Вероятна продажба

Цената е все още в силно бичо движение, което е междинен тренд от близо две седмици. Въпреки всичко, основния тренд е мечи и очаквам тук на тази съпротива да приключи корекцията. Тъй като не играем тото, а търгуваме форекс професионално, това означава, че няма да се хвърлим веднага в къса позиция при отварянето на пазара. Ще наблюдаваме графиката и ще търсим силен екшън прайс сигнал, че силата му започва да отслабва. След като получим такъв сигнал, ще изчислим нашия вход и ще поставим чакащата поръчка.

AUDJPY
AUDJPY

CADJPY – Продажба

Цената вече показа слабост в петък при достигане на съпротивата. Ще чакам да коригира отново до зоната и да търся къса поръчка. Ако не коригира и просто продължи на долу – е, просто сме изпуснали сделката, това е 🙂

CADJPY
CADJPY

CHFJPY – Продажба

Чудесен Пин бар в зоната на дългосрочна Подкрепа/Съпротива. Аз обичам да търгувам с чакащи поръчки, затова ще поставя чакаща продажба на 50% от Пин барът от петък. Стопа ще бъде няколко пипа над същия бар.

CHFJPY
CHFJPY

EURGBP – За наблюдение

Убедителен пробив на нивото. Сега седим и чакаме. Чакаме докато свърши движението на долу и се върне за корекция до синята зона. Тогава ще търсим екшън прайс сигнал, който да ни даде основание за вход с къса позиция.

EURGBP
EURGBP

NZDCHF – Покупка

И една потенциална покупка. Цената направи пробив на горе и се върна за корекция. Сега самата цена ще ни покаже ще имаме ли основание да отворим дълга позиция или не.

NZDCHF
NZDCHF

USDJPY – Покупка

Чакаме корекция до синята зона. Там ще преценим какво ни показва цената и ще търсим сигнал за дълга позиция.

USDJPY
USDJPY

Напомняне: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

И не забравяйте да тествате един изключително добър, безплатен инструмент, в помощ на всеки екшън прайс трейдър.

Желая Ви успешни сделки!

Не забравяйте да споделяте отдолу в коментарите Вашите резултати, препоръки или критики.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.