Индикаторът „Price Action Dashboard“ сканира всички валутни инструменти на всички времеви графики

Индикаторът "Price Action Dashboard"
Индикаторът „Price Action Dashboard“

Знаете, че не съм фен на индикаторите, но това не е типичен индикатор. Това е възможно най-полезната информация, която можете да следите при вашият анализ.

За какво точно става въпрос?

Името му казва всичко – „Price Action Dashboard“ – това е панел, който ви показва какви екшън прайс сигнали имаме на графиките, които следим. Сканира всички валутни инструменти, на всички времеви рамки. Следи за следните екшън прайс барове и конфигурации: Pin Bar, Double Bar High Lower Close, Double Bar Low Higher Close, Bearish Outside Vertical Bar, и Bullish Outside Vertical Bar.

Защо Ви представям този индикатор?

Както знаете, аз съм абсолютен почитател и последовател на екшън прайс теорията и практиката. Всеки трейдър, който използва тази теория в своята търговия, е принуден след като направи техническият си анализ на дадения инструмен, да седи закован пред монитора и да следи за есшън прайс сигнал, който да му даде основание да търси вход. Това е непосилно бреме, изключително времеемко и трудоемко и не на последно място – невъзможно е да се следят повече инструменти на веднъж. Затова и от дълго време търся подходящ инструмен за това. Пред около десетина дена намерих най-доброто на пазара, с което съм се сблъсквал. Но това беше платен инструмент и затова няма да говоря за него.

Ще говорим днес за абсолютно безплатния индикатор „Price Action Dashboard“.

Тъй като моите анализи и прогнози са базирани почти изцяло на екшън прайс модела, то този инструмент би бил много полезен за Вас, за да знаете кога точно е време да търсите конкретен вход, на база моят анализ.

Какво представлява индикаторът „Price Action Dashboard“?

Индикаторът показва красиво табло на вашата графика, където можете да видите точно какъв модел на ценови действия наскоро се е формирал на ВСЯКА двойка, ВСЕКИ период от време.

Погледнете по-долу, за да видите колко е страхотно всъщност и лесно за разбиране:

Price Action Dashboard
Price Action Dashboard

Индикаторът (таблото) показва всички открити модели за действие (екшън прайс барове и конфигурации), с цена, на ЕДНО удобно табло.

Вече не е необходимо да сканирате ръчно всяка двойка и времева рамка. Таблото върши цялата тежка работа за вас.

Само с един поглед върху таблото за управление, веднага ще разберете кой модел току-що се е образувал, на всеки инструмент и всеки период от време (от 1 минута до месечно).

Само с един поглед върху таблото за управление, веднага ще разберете цялата информация, която ви е необходима, за да вземете добро решение за търговия. Веднага ще разберете кой модел се появява във всеки период от време (от 1 минута до месечно) и във всяка валутна двойка.

Не само това, вие също ще знаете точната посока на този модел – независимо дали е бичи или мечи. И ще знаете точно колко отдавна се появи този конкретен модел.

Имам ли контрол над индикатора?

Контролът над този индикатор е изцяло Ваш. Можете да определите кои валутни двойки и в какъв период от време искате да сканирате за екшън прайс модели:

Настройки на индикатора
Настройки на индикатора

Не забравяйте, че можете да сканирате толкова валутни инструмента, колкото искате. Можете също да го използвате за индекси, акции, фючърси и злато (всичко, което вашият брокер предлага в Metatrader).

Ето една кратка демонстрация, в който преминавам през 20 валутни двойки (и всички времеви рамки от 1 минута до месечно) и ще видите всички модели на таблото ми:

Демонстрация на таблото
Демонстрация на таблото

Но може би най-полезната характеристика на индикатора Price Action Dashboard е:

Кликнете върху символа, който искате и индикаторът ще отвори графиката на символа с подчертан модел (екшън прайс бар или конфигурация)

Кликнете с мишка на даден инструмент за визуализация
Кликнете с мишка на даден инструмент за визуализация

По този начин, можете първо да погледнете таблото за управление, за да видите цялостната картина в множество времеви рамки. След това, след като идентифицирате модел, който искате да търгувате, просто кликнете върху символа, за да отворите съответната графика, за да можете да анализирате модела допълнително.

И между другото, знаехте ли, че можете да сортирате таблото за управление по произволен начин – въз основа на символ, времева рамка, посока или възраст на сигнала.

Нека ви покажа как точно работи:

Сортиране на сигналите
Сортиране на сигналите

Индикаторът Ви дава също изскачащи, визуални и аудио сигнали веднага щом се появи сигнал.

Така НИКОГА няма да пропуснете нито една важна търговска възможност.

Push Notification – Индикаторът изпраща известие на телефона Ви веднага, когато се появи нов модел на екшън прайс.

Сега .. може би най-полезната част за тези модели на ценови действия е, че … Тези модели са УНИВЕРСАЛНИ. Те работят във всички времеви рамки и във всички валутни двойки (всеки инструмент)

Свалете индикатора от тук.

Отворете вашата MetaTrader 4 платформа. Изберете менюто Файл, след това Отвори папката с данни.

Ще Ви зареди уиндолс празарец. Отворете MQL4. След това Indicators. Копирайте сваления по-горе файл и го поставете в тази папка.

Затворете всичко и отворете на ново Вашата платформа. Заредете индикатора върху който и да е инструмент и сме готови. След това можете да отворите настройките и да ги разгледате и донастроите подробно.

Пожелавам Ви успех в търговията!

Не забравяйте, че индикатора е напълно безплатен.

Ще очаквам Вашите коментари от долу дали Ви е харесал и смятате ли да го ползвате!

Свалете индикатора от тук.

Забележка 1: Не забравяйте да прочетете за новата ни програма за Инвестиционен Портфейл в Акции, през Револют, който предлагаме на нашите клиенти.
Забележка 2: Ако искате да получавате нашите редовни прогнози и анализи за Форекс Търговия (а не само седмичният обзор, публикуван тук), регистрирайте се през тази връзка. Там публикуваме всички наши сделки с конкретни  нива за стоп и таргет.
Забележка 3: Отстъпката от 10%  за годишен абонамен. Регистрирайте се през тази връзка и използвайте код за отстъпка от 10% – Toskov10.

Коментари (3)

И аз реших да го ползвам… Малко ме объркваше в началото, но сега вече му свикнах и даже започнах да правя някакви пари. Сега остана да събера смелост за по -големи сделки :)))

Страхотна идея е този индикатор, благодаря за съвета 🙂
Мисля, че с него ще стоя по-малко пред мониторите.
Като цяло този сайт ми става все по-любим и по-любим

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.