Риск апетитът се задейства отново след облекчаване на страховете

Апетитът към риск остава здрав, след като солидния набор от данни от САЩ помогна да се балансира развиващата се ситуация с Коронавируса в Азия. Редуването в акции от облигации и сигурни убежища продължава, като повечето американски индекси достигат нови рекордни нива. Цената на златото не успя да продължи над $ 1600 и силно се понижи спрямо щатския долар. Данните от САЩ показват устойчивост в икономиката, което помогна на цените на петрола, заедно с опасенията от съкращения на производството.

Всъщност нека си зададем въпросът: Нещо промени ли се съществено през последните 3 дни? Не съвсем. С изключение на някои необосновани истории за нови ваксини срещу Коронавируса, търговците просто купиха спадовете.

Единствената новина, която не бе изненада за никого, е, че сенатът на САЩ оправда президента Тръмп за промяна на импийчмънта. Пазарите, обаче, въобще не ги е грижа.

Това ме кара да си задам следващия въпрос: Кой ще бъде следващият катализатор за раздвижване на пазарите? Утре имаме NFP доклада от САЩ. Или пък ОПЕК ще намали производството, за да повиши цените на суровия петрол? Очакват ли се повече понижения на лихвите от PBOC? Мога да кажа само едно – независимо какъв ще е следващият катализатор, търговците явно преодоляха страха, намесиха се и купиха отново при спадовете. А това очевидно ще работи, докато не се случи нещо ново на пазарите!

Пазарът на златото се стабилизира донякъде в сряда

Златото се търгуваше нагоре-надолу по време на търговската сесия в сряда, тъй като нивото $ 1550 продължава да бъде област, която привлича много внимание. В крайна сметка това е пазар, който трябва да продължи да привлича много внимание не само поради това равнище. Но и заради факта, че има толкова много „насрещни течения“ по целия свят, що се отнася до страха.

Краткосрочните сигнали се обърнаха в низходящи. Бързият Стохастик генерира крос сигнал за продажба и сега се ускорява надолу. Индикаторът RSI генерира дивергенция, след като не успя да направи нови по-висок връх, когато цените го направи. А сега се ускорява по-ниско, след като докосна препродадените нива.

Дневна графика на златото
Дневна графика на златото

От друга страна вярвам, че 50-дневната EMA (в червено) ще предложи значителна подкрепа. Ето защо само ако цената успее да пробие под нея, това би значело потенциално обръщане на изгледите в мечешки в средносрочна перспектива. В този момент би било добре просто да остана настрани и да изчакам да видя какъв ще е прайс екшъна при теста на $ 1500, което също е масивна подкрепа.

В посока нагоре, нивото от 1600 долара е краткосрочната цел на биковете. Но трябва да се отбележи, че скорошната разпродажба е по-скоро ограничена към момента, така че има смисъл ралито нагоре да продължи. Не забравяйте, че сме във възходящ тренд, въпреки факта, че през последните няколко дни имахме значителен спад. Затова аз все още оставам в лагера на биковете, тъй като централните банки по света продължават да поддържат паричната политика много хлабава.

Ако се интересувате от конкретни сделки с входове, таргети и стопове за форекс, крипто или акции, погледнете нашите абонаментни планове сега.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.