Доларът и йената се възстановяват леко днес, тъй като риск апетита отново почна да губи пара. Австралийският и новозеландският долари отстъпват назад. Моделът на желание за риск и избягване на риска е доста често срещан при коригиращите пазари.

На фронта на данните днес, САЩ ще пуснат продажбите на дребно, производството на Empire Empire, промишленото производство и използване на капацитета, NAHB жилищния индекс и бизнес запасите. Ще бъдат представени и запасите от петрол и икономическият доклад на Фед в Бежовата книга. Решението за лихвата на BoC, обаче, ще бъде основния фокус за деня.

Ще остане ли настрани BoC?

Банката на Канада има редовно планирана среща за паричната политика по-късно днес. След последното им планирано заседание на 3 март, на което Комитетът намали лихвата с 50 б.п. до 1.25%, BoC продължи да орязва процента на 13 и 27 март в непланирани срещи. Така лихвата бе намалена до 0.25%. В допълнение, Комитетът започна своя собствена версия на QE и Програма за търговски документи за подпомагане на краткосрочното финансиране. За да намалят икономическата вреда от Коронавируса, политиците казаха, че ще предприемат повече действия, ако е необходимо.

BoC вероятно ще остави политиката непроменена днес. Политиците ще обяснят обосновката на мерките за стимулиране, повтаряйки че те са от съществено значение за ограничаването на рязкото забавяне през 1-вото тримесечие. Последните икономически данни сочат, че икономиката на Канада е силно засегната от COVID-19 пандемията и срива в цените на петрола. Членовете на Комитета вероятно рязко ще понижават икономическите прогнози. Очакваме в близко бъдеще да бъдат обявени повече облекчаващи мерки, вероятно на непредвидени срещи.

Ако BoC предостави повече QE, USD/CAD може да пробие съпротивата 1.4000. Следваща съпротива е низходяща тренд линия близо до 1.4040. Ако от Банката на Канада изглеждат отворени към идеята за нулеви или отрицателни лихви, USD/CAD може да продължи ръста си към 1.4350. Ако политиците смятат, че негативните проценти не са необходими и останат настрани, USD/CAD ще продължи надолу към първата подкрепа 1.3800/1.3810. Ясен пробив под нея може да доведе до по-дълбок спад към 50-дневната SMA близо до 1.3775.

Технически анализ на USD/JPY

Дневна графика на USD/JPY
Дневна графика на USD/JPY

 

Що се касае до тази двойка, сега фокусът е върху подкрепата 106.91. Ясен пробив там ще възобнови целия спад от 111.71. Изгледите в рамките на деня ще станат низходящи за тест на за 100% проекция на спада от 111.71 до 106.91, приложена от 109.38 при 104.58.

В посока нагоре, убедително движение над 109.38 ще подскаже, че спада от 111.71 е приключил. Интрадей сигналите ще станат обратно бичи за тестване на съпротивата 111.71/112.22.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.