Днес пазарите основно се търгуват в режим на риск. Вчера NASDAQ скочи до нови рекордни нива след солидните данни за заетостта в САЩ. Данните от сектора за услугите в Китай също бяха по-добри от очакваното тази сутрин и продължават да поддържат настроенията. За съжаление, зелените пари не успяват да запазят печалбите си, като USD/JPY и EUR/USD се търгуват отново на нивата отпреди NFP. По-силните търговски данни и по-високите цени на петрола пък разпалиха печалби в канадският долар.

Силния NFP отчет вдигна акциите, но не и долара. Канадският долар се засилва

Относно данните, търговският дефицит на Канада се е свил до 0.7 млрд. канадски долара през май, което е по-добре от очакванията за дефицит от 3 млрд. Нещо повече, PMI в производството на Markit нарасна до 47.8 през юни, в сравнение с отчетените 40.6 през предходния месец. В резултат на по-добрите данни, канадският долар се повиши спрямо щатския долар.

От друга страна, заетостта извън селското стопанство в САЩ нарасна с 4.8 млн. работни места през юни, доста над очакванията от 3 млн. Но все пак е -0.6% под нивото от февруари. Цифрите за май бяха ревизирани до 2 699К. Нивото на безработица се понижи обратно до 11.1%, което е по-добре от прогнозите за 12.4%. Средните почасови доходи, обаче, паднаха поведе с -1.2% на месечна база (очакването бе за -0.8%).

По-късно днес фокусът ще се насочи към PMIs в услугите от еврозоната и Великобритания, но не очакваме големи движения. Със затворените пазари на САЩ заради Деня на независимостта очаквам търговските обеми да бъдат по-ниски. Това би трябвало да остави зелените пари в ръцете на пазарния риск апетит. Далеч от цифрите, предполагам че пазарите ще продължат да отговарят на NFP данните от САЩ.

Технически анализ на USD/CAD

USD/CAD продължава да се търгува под 200-дневната EMA на 1.3586, тъй като щатският долар е предимно без промяна спрямо кошницата от валути, докато WTI петролът проби над $ 40.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

Технически, USD/CAD успя да пробие под възходящата тренд линия, свързваща 10-ти и 23-ти юни. Това затвърждава мечешките изгледи, след неуспеха на биковете от миналата седмица при низходящата тренд линия от мартенските върхове.

Засега няма промяна в перспективите ми за USD/CAD и интрадей сигналите първо стават неутрални. Въпреки краткосрочните мечешки индикации, по-нататъшното покачване ще остане предпочитаният от мен сценарий, докато подкрепата 1.3485 издържи. В посока нагоре ясен пробив над 1.3715 ще поднови отскока от 1.3315 до 38.2% корекция от 1.4667 до 1.3315, при 1.3831.

Въпреки това, убедително движение под 1.3485 би трябвало да потвърди, че отскокът е завършил и ще обърне сигналите обратно в низходящи за ретестване на дъното 1.3315.

Вижте и останалите форекс сделки от частта за абонати.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.