З страхотни акции, които могат да Ви донесат цяло състояние

Няма значение от колко време сте инвеститор – нищо не би могло да Ви подготви за волатилността, на която сме свидетели през 2020 г.

Пандемията (COVID-19) осакати икономиката на САЩ, като в крайна сметка изпрати нивото на безработица до нива, които не се наблюдавани от 30-те години на миналия век и проправя пътя за най-бързата и най-стръмна корекция на пазара в историята. Отне само 33 календарни дни, за да може бенчмаркът S&P 500 да загуби 34% от стойността си.

Но страхът и паниката от мечия пазар е показател за това, че е настъпило отлично време да накарате парите си да работят. Въпреки, че акциите затвориха пълен цикъл от дъното през март 2020 г., историята показва, че Бичите пазари са склонни да издържат значително по-дълги периоди от Мечите. Това означава, че търпеливият инвеститор, който има достатъчно търпение и дисциплина, би могъл да бъде възнаграден.

И сега големият въпрос както винаги – Какво е изгодно да купя сега?

Отговорът на този въпрос е може би в следните три страхотни компании.  Тези компании имат не само потенциала да печелят пари за инвеститорите, но вярвам, че имат иновациите и нематериалните ценности, необходими, за да направят богат дългосрочния инвеститор.

Square (NYSE:SQ)

Една от най-силните тенденции за растеж, на която ще станем свидетели през следващите години и десетилетия, е преходът към безкасови трансакции. Докато Visa и Mastercard ще продължат да играят жизненоважна роля за извършване трансакции, базирани на кредити и дебити, именно Square (NYSE: SQ) предлага най-обещаващия растеж.

Хората вероятно са най-запознати с платформата за продажба на Square. Екосистемата от търговци успя да вдигне брутният обем на плащания (GPV) на нейната платформа от 6,5 милиарда долара през 2012 г. на 106,2 милиарда долара през 2019 г. Това е годишен ръст от 49%.

Square
Square

Дори и GPV да не направи пробив през 2020 г. заради пандемията, има две тенденции, които предполагат, че екосистемата на търговците на Square е все още в отлична форма. Първо, икономическите разширения продължават значително по-дълго от свиването, което е добре за потребителските разходи. И второ, GPV на Square все повече се извлича от по-големи бизнеси (дефинирани като тези с поне 125 000 долара в годишен GPV). Square са известни от години като фасилитатор на плащанията на малкия бизнес.

Още по-вълнуваща е платформата им за плащане peer-to-peer Cash App. Между декември 2017 г. и юни 2020 г. месечните активни потребители (MAU) на Cash App нараснаха от 7 милиона до над 30 милиона. Square генерира приходи от Cash App, когато потребителите купуват стоки или услуги, използвайки Приложението или Кеш карта – традиционна дебитна карта, която се вързва с баланса на паричното приложение на потребителя – когато се прехвърлят балансови преводи или когато потребителите обменят или търгуват биткойни.

През последното тримесечие брутната печалба на Cash App нарасна със 167% до 281 милиона долара и вероятно това ще бъде ключовият сегмент за дългосрочната рентабилност на Square.

Pinterest (NYSE:PINS)

Управлението на успешна компания за социални медии не е толкова просто, колкото звучи. Инвеститорите са свидетели на твърде много случаи, когато растежът на потребителите или експлозивния възход на продажбите са по-високи за няколко години, а след това рязко се забавят. Това не изглежда да е така в случая с Pinterest, който се разраства експоненциално и успява да контролира всички аспекти от растежа си.

Доказателствата за успеха на Pinterest могат да се видят в месечните активни потребители на компанията. През последната година и включително най-малко четири месеца, пряко повлияни от COVID-19, Pinterest добави 116 милиона потребители, изтласквайки своите месечните активни потребители до 416 милиона (увеличение с 39%).

Забележителното е, че над 90% от тези нови потребители идват от международните пазари. Въпреки че средният приход на потребител (ARPU) е много по-висок в САЩ, отколкото на другите пазари, другият вариант да разгледаме данните на международните ARPU на компанията е, че той може да бъде удвоен многократно. Миналата година Pinterest всъщност наистина увеличи своите международни ARPU повече от два пъти.

Pinterest
Pinterest

Ясно е, че рекламно-ориентирана платформа като Pinterest не е много подходяща за рецесия, но рецесиите обикновено не продължават много дълго. Това означава, че тези задгранични потребители са очакван източник на значителен дългосрочен растеж.

Може би най-интригуващият катализатор за Pinterest е разрастващото се присъствие в електронната търговия. Компанията вече предлага платформа за потребителите да споделят своите интереси, така че определено има смисъл Pinterest да се опита да свърже тези потребители с малки фирми, които са специализирани в продажбата на продукти и услуги, съобразени с тези интереси. В допълнение към партньорството с Shopify, което би трябвало да е предимство за малките предприятия, които продават продукти на потребителската база на Pinterest, компанията внедри множество функции на своя сайт, предназначени да подтикнат потребителите към действия, като бутони за покупка в магазина и ангажиране към видео реклами.

Вярвам, че Pinterest има постоянен двуцифрен годишен потенциал за растеж и лесно би могъл да надмине 100 милиарда долара пазарна стойност до 2030 г.

Teladoc Health (NYSE:TDOC)

И накрая, телемедицинският гигант Teladoc Health  разполага с всички необходими инструменти, за да ви направи богат.

Какво е Телемедицина?

Телемедицина е сравнително нов термин, все още непознат за повечето хора. Въпреки това, концепцията зад него е ясна и разбираема, и напълно естествена за хора, свикнали да използват смартфона си за почти всичко.

Телемедицина означава просто консултиране с лекар от разстояние, чрез свързано с интернет устройство – компютър, таблет или смартфон. Всъщност, това е нещо, което много от нас практикуват от години, било то по телефона, чрез мейл или с помощта на интернет форуми. Въпреки това, по-съвременните платформи, създадени специално с тази цел, предоставят много по-удобен начин на работа – и за пациента, и за лекаря, което подобрява услугата на всички нива.

Всъщност, телемедицината е естествено развитие, което носи немалко допълнителни ползи. Дори и тук в България вече има такава платформа, с което съм много горд като българин, но не тя е тема на днешната публикация.

Така че да се върнем на Teladoc Health!

Teladoc Health Inc
Teladoc Health Inc

Няма съмнение, че Teladoc Health е един от ясните печеливши от коронавирусната криза. Лекарите искат да задържат болните и хората с хронични здравословни проблеми извън кабинетите си колкото е възможно по-дълго по време на пандемията. Това доведе до бързо нарастване на посещенията в приложението за абонати и потребители само с такси (т.е. не-абонати) в мрежата на Teladoc Health. В края на юни общите посещения са над три пъти повече –  до 2.8 милиона, като общото платено членство (абонаментите) в САЩ са нараснали с 92% до 51.5 милиона.

Но също така е важно да се разбере и отбележи, че прецизната медицина от разтояние е била във възход доста преди COVID-19. Между 2013 и 2019 г. общият приход на Teladoc Health скочи от 20 милиона до 553 милиона долара и има вероятност той да подмине 1 милиард долара през 2020 г. Телемедицината не само осигурява по-удобно преживяване за пациентите, но и като цяло е по-евтина за застрахователите, предоставяйки добавени стимули за бъдеща употреба.

Вълнуващ е и фактът, че Teladoc Health и Livongo Health (NASDAQ: LVGO) се сляха. Решенията на Livongo помагат на пациентите с хронични проблеми да живеят по-здравословен живот. Това се прави чрез събиране на голямо количество данни за пациентите. След това, оповавайки се на изкуствен интелект,  се предоставят съвети и стимули за промяна на поведението на хората с хронични заболявания, така че това да повлияе на хроничните заболяванея и да доведе до по-пълноценен и здравословен живот.

Броят на абонатите с диабет на Livongo постоянно се удвоява на годишна база и компанията генерира три последователни тримесечни печалби, въпреки факта, че е регистрирала само 1,2% от всички диабетици в Съединените щати. Тъй като Livongo органично включва нови пациенти с диабет и разширява работата си с нови здравословни проблеми (хипертония и управление на теглото), потенциалният му пациентски пул ще се покачи още по-високо.

Тази комбинация от Teladoc Health и Livongo Health може да отнеме известен период, за да свикнат потенциалните потребители да я ползват, но представлява бъдещето на телемедицината.

Ако искате да получавате редовно, няколко пъти в месеца съвети какви акции да закупите, не се колебайте да се присъедините към нашата общност от инвеститори. Изграденият от нас портфейл за по-малко от десет месеца достигна доходност от 50%. Време е да помислите за бъдещето си сега, защото няма кой друг да стори това за Вас.

Забележка 1: Не забравяйте да прочетете за новата ни програма за Инвестиционен Портфейл в Акции, през Револют, който предлагаме на нашите клиенти.
Забележка 2: Ако искате да се присъедините към общността на успешните инвеститори, сега е момента да предприемете действия.
Забележка 3: Предоставяме Ви Отстъпката от 10%  за абонамент. Регистрирайте се през тази връзка и използвайте код за отстъпка от 10% – Toskov10.
Забележка 4: С тази регистрация, Вие ще получите пълен достъп до нашия портфейл от АКЦИИ. Ще получавате всяка седмица бюлетин какви акции да купите, към кои компании да добавите. Ако някоя компания вече не отговаря на нашите критерии за качество, веднага ще получите бюлетин с препоръка за продажба.
Забележка 5: Ние следим за Вас цялостното развитие на портфейла. От Вас само се иска да ни следвате! Имайте предвид, че компаниите, включени в нашия портфейл са доказани компании, изградени на стабилна основа и те ще процъфтяват през следващите десетилетия. С отлични продукти и услуги. Адресирани към огромни пазари. Управлявани от талантливи, способни, внимателни, доказани лидери.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.