Възстановяването на Wall Street помогна AUD/USD да намали седмичните загуби

По-слабият от очакваното доклад за NFP от САЩ изпрати акциите нагоре, а доларът надолу в петък. S&P 500 затвори на рекордното си ниво миналата седмица, отбелязвайки малък бичи чук над 10-седмичната ЕMA. Златото възвърна около две-трети от разпродажбата в четвъртък, а цените остават над тренд линията на подкрепа от дъното през март. Австралийският долар (AUD) беше най-силният през миналата седмица сред основните валути. Докладът за БВП, по-добър от очакваното, беше виновникът и това доведе до ротация на новозеландския долар, който беше най-слабата валута.

Що се отнася до потенциалното движение на кросовете с AUD, EUR/AUD изглежда най-застрашен през тази седмица. На срещата в четвъртък ЕЦБ ще прецени положителните страни на значително подобреното разпространение на ваксинации в Европа, нарастващата фискална подкрепа и повишеното доверие на бизнеса срещу задържащия се възходящ натиск върху доходността на облигациите, напр. Италия и Португалия.

Имайте предвид, че както САЩ, така и Китай ще отчетат данните за CPI за май тази седмица. В края на краищата, инфлацията е добра за суровините, а оттам и потенциално добра за Австралия. Австралия обаче има известни разногласия с Китай и следователно това може да е част от това, което забавя този пазар.

Озито отскочи от 7-седмичния минимум

AUD/USD падна до 0.7645 миналата седмица, но бързо се възстанови. Първоначалните ми изгледи са неутрални за тази седмица. В посока нагоре ясен пробив над съпротивата 0.7772 ще предполага, че изтеглянето от 0.7890 е завършено. Интрадей сигналите ще се обърнат за нагоре за ретестване на съпротивата 0.7890.

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

В посока надолу, обаче, пробив под 0.7645 ще възобнови спада от 0.7890 към подкрепата 0.7530. В по-общата картина, целият низходящ тренд от 1.1079 (върха от 2001 г.) би трябвало да е завършил на 0.5508 (дъното през 2020). Покачването от 0.5508 може да бъде или началото на дългосрочен бичи тренд или коригиращо покачване. Реакциите при ключовата съпротива 0.8135 ще разкрият за кой случай става въпрос. Но във всеки случай се очаква средносрочното рали да продължи, докато бившата съпротивата, превърната в подкрепа, 0.7413 издържа.

Технически анализ на EUR/AUD

Дневна гррафика на EUR/AUD
Дневна гррафика на EUR/AUD

 

EUR/AUD нарасна допълнително до 1.5850 миналата седмица, но се обърна от там. Убедително движение под подкрепата 1.5723 ще предположи образуването на краткосрочен връх, малко преди 38.2% корекция от 1.6826 до 1.5251 при 1.5857.

Търговските ми сигнали за тази седмица са в посока надолу за тестване на 1.5419. Ясен пробив там ще затвърди случая, че моделът на консолидация от 1.5250 е завършен, и ще доведе повторно тестване тази седмица. Но в посока нагоре, ясен пробив над 1.5857 ще върне по-нататъшното рали отново към 1.6033.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.