Дневен Форекс Анализ – 17.10.2023

Здравейте, приятели! От днес стартирам публикации на дневни анализи върху основни валутни двойки, злато, петрол и индекси. Те идват като отговор на многобройните въпроси, които всеки ден получаваме чрез контактната форма на нашия уебсайт и в социалните мрежи. Целта на тези анализи е чисто информативна и не представлява препоръка за покупка или продажба, и те не са сигнали за конкретни сделки!!!! Надявам се да бъда максимално полезен и затова ще бъда благодарен за всички коментари и въпроси, които ви възникнат! Днес моят анализ включва преглед на двойките EUR/USD, USD/GBP и GOLD .

EUR/USD

Интрадневен анализ: Настроението остава бичо.

Интрадневният анализ на EUR/USD ми подсказва, че пазарното настроение продължава да насочва към бичи тренд. В следствие на това, е важно да разгледам ключовата пивот точка на 1.0530, която служи като точка на ориентир.

В съответствие с моя предпочитан сценарий, смятам, че дългите позиции над 1.0530 са стратегически обосновани. Този подход има потенциал да доведе до постигане на целите от 1.0565 и 1.0580 в продължение на търговската сесия.

Въпреки тези бичи настройки, не мога да пренебрегна алтернативния сценарий. Ако цената на EUR/USD спусне под нивото от 1.0530, може да се предприеме разглеждане на потенциален негативен обрат. В този случай, целите ми биха били 1.0515 и 1.0495.

В заключение, стойностите на EUR/USD могат да продължат консолидацията си, но следва да се има предвид, че този процес ще бъде ограничен.

 

GBP/USD

Интрадневен анализ: Очакваната насоченост остава положителна.

Ключови нива: Пивот точка: 1.2180

Моето предпочитано търговско решение: Ще се придържам  към дълги позиции над 1.2180, с ориентирани цели от 1.2230 и 1.2250 при възможност за разширение на печалбата.

Алтернативен сценарий: Ако се случи падане под нивото от 1.2180, ще разгледам възможността за по-нататъшен спад с цели при 1.2160 и 1.2140.

Коментар: Събрани са индикации, че се е създала подкрепа при нивото от 1.2180, което е допринесло за временна стабилизация на пазарната обстановка.

Gold

Интрадей анализ на златото: Властва мечи импулс

Пивот Точка: 1922.00

Предпочитана Стратегия: Ще поддържам  къси позиции под ключовото ниво от 1922.00, с акцент върху възможни цели от 1904.00 и 1896.00, с възможност за допълнително намаляване на цените.

Алтернативна Перспектива: Ако цената преодолее прага от 1922.00, е препоръчително да се разгледат възможности за бичи движения, като целите бъдат насочени към нива от 1932.00 и 1940.00.

Коментар на Пазара: Стойността на Индекса на Относителната Сила (RSI) показва текущо смесена конфигурация, която наклонява към мечи настроения.

Автор: Божил Зархулев

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.