Как растежът побеждава стойността при дългосрочните инвеститори

Как растежът побеждава стойността при дългосрочните инвеститори Откакто станах инвеститор, инвестирането в стойност ме привлича. Идеята от старата школа да плащате $0,50 за нещо, което наистина струва $1, изглеждаше като получаването на безплатни пари. За разлика от това, винаги съм намирал инвестирането в растеж за малко неудобно и неубедително. Всеки корпоративен лидер дава оптимистични оценки (more…)

Инвестирането с ливъридж може да съсипе печеливш инвестиционен план

Инвестирането с ливъридж може да съсипе печеливш инвестиционен план Инвестирането през марджин или така нареченият ливъридж изглежда като сигурен залог. С няколко избрани брокери, които в момента предлагат лихвени проценти по марджин заеми от около 1,5% до 2,5%, може да се изкушите да заемете колкото можете повече пари на марджин и да ги пуснете обратно (more…)

Със заделени пари настрана, кога е точният момент за покупка на акции?

Със заделени пари настрана, кога е точният момент за покупка на акции?? Много често парите в брой се чувстват като най-големия враг на всеки инвеститор. Поне в момента със сигурност е така :). Тъй като фондовият пазар се изкачва все по-високо, ниските лихвени проценти означават, че всеки лев, който имате в кеш, губи покупателната си (more…)

Нервни ли сте, когато трябва да купувате акции?

Нервни ли сте, когато трябва да купувате акции? Ако харесвате подбора на акции като мен, Вие сте на правилното място. Всяка година с нетърпение очаквам да науча повече за поне двадесетина страхотни нови компании. Неизбежното е, че когато имате толкова много акции, от които да избирате, някои препоръки ще имат по-голямо влияние върху вас от (more…)

Зелените пари се обръщат към Non-Farm Payrolls

Зелените пари се обръщат към Non-Farm Payrolls

Докладът за работните места в САЩ, които са извън селското стопанство, ще е основният фокус днес. Пазарите очакват около 500 000 ръст на Non-Farm Payrolls през септември. Очаква се процентът на безработица да намалее от 5.2% на 5.1%. Средните почасови доходи пък се очаква да се повишат с 0.4% за месеца. Йената отслабва, доходността и (more…)

Енергийната криза и решението на ОПЕК+

Енергийната криза и решението на ОПЕК+

Задава ли се енергийна криза на хоризонта? Миналата седмица Великобритания видя опашки от по 20 автомобила по бензиностанциите поради затруднения на доставките на петрол. Правителството заяви, че има много гориво в британските рафинерии. Но проблемът е, че не могат да получат достатъчно шофьори, които да доставят горивото до бензиностанциите. Наскоро правителството заяви, че вижда първите (more…)

Силата на инвестирането в дивидентни акции – Ефектът на снежната топка

Силата на инвестирането в дивидентни акции – Ефектът на снежната топка Инвестирането в акции, изплащащи дивиденти има голям ефект в комбинираното натрупване на капитал, особено когато дивидентите се реинвестират обратно във вашето инвестиционно портфолио. Това създава ефект на снежна топка, който в дългосрочен план може да Ви помогне да изградите огромно богатство. В тази статия (more…)

Изборите в Канада и канадския долар

Изборите в Канада и канадския долар

Изборите в Канада и канадския долар Канадците ще отидат да гласуват в понеделник, 20 септември, за да изберат новото си правителство. Резултатът е твърде близък между двамата основни претенденти на Либералната партия и Консерваторите в момента според последните обществени проучвания. Най-добрият сценарий за канадския долар ще е вероятно завръщане с победа на премиера Трюдо. Тази (more…)

Данните за CPI на САЩ критични за изтъняването и за долара

Данните за CPI на САЩ критични за изтъняването и за долара

Апетитът към риск става предпазлив преди ключовия CPI на САЩ EUR/USD подходящо изобразява нерешителността на пазара преди решаващите данни за CPI инфлацията в САЩ по-късно днес. Основната валутна двойка спадна до най-ниското си ниво от 27 август вчера, преди да отскочи от 1.1770. Отскокът обаче остава ограничен до около 1.1810 засега. Стерлингът пък остава леко (more…)

Може ли наистина да се забогатее от дивиденти?

Може ли наистина да се забогатее от дивиденти?

Може ли наистина да се забогатее от дивиденти? Може ли един инвеститор наистина да забогатее от дивиденти? Краткият отговор е „да“. С висок процент на спестявания, стабилна възвръщаемост на инвестициите и достатъчно дълъг времеви хоризонт, това ще доведе до изненадващо богатство в дългосрочен план. За много инвеститори, които тепърва започват, това може да изглежда като нереална (more…)